A Real Madrid lehet az átigazolási piac ura

A blancók kifejezetten stabil pénzügyi helyzetnek örvendhetnek, illetve tökéletesen kezelték a járványt is. Ennek ellenére hatalmas költekezés nem várható, hiszen számos labdarúgó távozhat is Madridból, aminek köszönhetően a játékoscserék és a kölcsönszerződések kerülhetnek előtérbe.

Ha a játékosok szerződésének időtartamát vesszük alapul, akkor a jelenlegi állás szerint a Real Madrid együttese egy 36 fős kerettel vághatna neki a következő idénynek. A blancóknak hozzávetőlegesen 15 eladást, játékoscserét és kölcsönügyletet kell lebonyolítania annak érdekében, hogy a keret mérete optimalizálódhasson.

Forgóajtó
Úgy néz ki, hogy James Rodríguez, Gareth Bale, Brahim Díaz, illetve Mariano Díaz is elhagyhatja a spanyol fővárost a közeljövőben, hiszen egyikőjük sem szerepel Zidane terveiben.

Achraf Hakimi, Dani Ceballos, Sergio Reguilón, Óscar Rodríguez, Jesús Vallejo, Borja Mayoral és Takefusa Kubo jelenleg pedig mindnyájan kölcsönben vannak, így könnyen előfordulhat, hogy az előbb említett labdarúgók többsége újra kölcsönbe kerül, vagy a távozás sorsára jut.

Real Madrid kispad

Martin Ødegaard jövője ennél sokkal tisztázottabbnak mondható. Vagy a következő évet is kölcsönben a Real Sociedadnál tölti, vagy csatlakozik a blancók első csapatához. Mellette Achraf, Ceballos és Reguilón helyzete is speciális, hiszen számos topklub érdeklődik irántuk, ami egy-egy esetleges üzletbe való bevonásukat sem zárja ki.

Továbbá van már olyan futballista is a Santiago Bernabéu Stadionban, akik madridi pályafutásuk végéhez közelednek. Közéjük tartozik az a Marcelo is, akit a francia Mendy szorított ki fokozatosan a kezdőcsapatból. A brazil védő iránt egyébként a Juventus gárdája mutat érdeklődést.

Reinier

Marcelo honfitársa, Reinier Jesus is nagy valószínűséggel kölcsönben fogja majd tölteni a következő idényt.

Ez a helyzet a királyi gárda háza táján, ahol az egyes játékosok távozása más labdarúgók számára teremtheti majd meg a helyet az egyesületben, ezzel létrehozva egy dominó-effektust.

Vásárlóerő
A Barcelonával és az Atlético Madriddal ellentétben a blancók viszonylag hatalmas összegek elköltésére lehetnek majd képesek az átigazolási szezonban.

Florentino Pérez

Ha a piaci értékek valóban olyan ütemben fognak csökkeni, mint ahogyan azt jósolták, akkor olyan sztárok érkezhetnek majd a spanyol fővárosba, mint Erling Braut Håland, Camavinga, vagy éppen Paul Pogba. Kylian Mbappé leigazolására várhatóan a következő évben kerülhet majd sor legkorábban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK