Víctor Sánchez del Amo: Nyitott szemmel aludtam, Seedorf pedig azt hitte, ébren vagyok…

Víctor Sánchez del Amo a Real Madrid saját nevelésű labdarúgójaként két idényen át játszhatott az első csapatban, ebből az egyik az 1996/97-es volt, amikor a királyiakat Fabio Capello trenírozta. Abban a szezonban a csapat megnyerte a bajnokságot, két ponttal megelőzve a Barcelonát. Erre az idényre emlékszik vissza a klub egykori játékosa, a Betis és a Málaga korábbi trénere.

„Még mindig jó a kapcsolatom Capellóval, köszönhetően a közösen átélt nagyszerű pillanatoknak. Ő olyan számomra, mintha az édesapám lenne a futball világában. Mindannyiunknak vannak olyan edzői, akikre mindig örömmel, szeretettel emlékszünk vissza, számomra ő az.”

„Luis Enrique szenzációs csapattárs volt. Nagyon jól bánt az akadémia játékosaival, a fizikai felkészülésnek pedig már akkor igazi megszállottja volt. Kulcsszereplő volt egy olyan csapatban, amely az akadémia játékosainak segítségével tudott szintet lépni.”

„A mérkőzések előtt Clarence Seedorf volt a szobatársam a hotelszobákban. Van egy vicces sztorink az egyik éjszakáról: arról szól, hogy úgy aludtam, hogy a szemem egy kicsit nyitva volt. Clarence egy darabig beszélt hozzám, mivel azt hitte, ébren vagyok… egészen addig, míg tényleg fel nem ébredtem, és meg nem láttam, hogy a feje éppen az enyémmel szemben van. Meglepődtem. Ő azt hitte, hogy tettettem az alvást, de az igazság az, hogy tényleg aludtam. Gyakran emlékeztet arra az estére.”

„Raúl nagyon látványos játékos volt. Leírhatatlan a győzelem iránti vágya és a csibészsége. Mindig nyilvánvaló volt, hogy vezető szellem, a pályán és azon kívül is. Ha arról kérdeznek, hogy mekkora befolyással volt a Real Madrid történetére, akkor Di Stéfano mellé helyezném a rangsorban.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK