Arbeloa: Nagy rajongója vagyok Mourinhónak

A csapat korábbi jobbhátvédje nyilatkozott a portugál mester irányítása alatti időszakról, valamint szót ejtett a Barcelona és a Real Madrid idei versenyfutásáról is.

Álvaro Arbeloa először a José Mourinho alatti időszakból elevenített fel egy történetet. 

„Úgy emlékszem, egy Sevilla elleni meccsen történt. A mérkőzések első félidejében általában a kispad felőli oldalon játszottam, azon a napon azonban az első játékrészben a pályának az edzőtől távolabbi széle jutott nekem. Amikor pedig messzebb vagy az edződtől, egyszerűen elszabadulsz. Abban a 45 percben hat vagy hét alkalommal is felmentem a támadásokkal. Erre a félidőben José megkérdezte tőlem, hogy ma vajon Cafu játszik a csapatunkban, és ha igen, miért megy ennyit előre? Ez a beszéd csak nekem szólt, így jelezte, hogy nem éppen ezt várja el tőlem.”

Arbeloa három évig dolgozott Mourinho irányítása alatt a királyi gárdánál, így rengeteg emléke van a portugál edzőről. 

„Nagy rajongója vagyok, mint edző, de a személyiségét még inkább kedvelem. A barátomnak tartom. Egy olyan szakvezető, akitől rengeteget tanultam, élveztem a vele való közös munkát, és az orrvérzésig edzettem az irányítása alatt. Amikor vele vagy, egyszerűen nem tudod abbahagyni a nevetést, annyi vicces története van. Nagyszerű fickó, egyike azoknak, akikkel igazán megéri együtt dolgozni. Nagy hatással volt rám, mind szakmailag, mind emberileg. Képes volt arra, hogy csapágyasra hajtson bennünket, utána pedig vicceket mesélt nekünk, mintha csak egy lenne közülünk. Edzőként olyan sztár volt, mint Cristiano a játékosok között. Nehéz olyasvalakit találni, aki annyira médiabarát, mint a játékosok.”

A korábbi hátvéd ezek után beszélt Thibaut Courtois kijelentéséről is, aki szerint a Real Madrid jobban megérdemelné a bajnoki címet, mint a Barcelona. 

„A Real Madrid egyértelműen jobb a Barcelonánál, mert ez egy eredményorientált sport, és ők kiválóan teljesítettek. Nehéz úgy megnyerni a Bajnokok Ligáját, hogy nem te vagy a legjobb. De megnyerni zsinórban háromszor, és öt éven belül négyszer, ehhez aztán tényleg nagyon jónak kell lenned, és tudnod kell a legfontosabb pillanatokban teljesíteni. Amit Zinédine Zidane elért ezzel a csapattal, egyszerűen nem tudom elképzelni, mikor fogunk legközelebb ilyet látni.”    
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK