A Real Madid 20 millió euróért cserébe megszerezhette volna Lewandowskit

A cikkből kiderül, hogy a lengyel gólvágó miért nem csatlakozott a blancókhoz annak ellenére, hogy háromszor is közel állt az átigazoláshoz. Legutóbb 2014 nyarán merült fel a neve a spanyol fővárosban.

A 2012/13-as Bajnokok Ligája kiírásban a Dortmund mezét viselve Lewandowski négy gólt is szerzett a Real Madrid ellen. Florentino Pérez a teljesítményét látva rögtön elkezdett dolgozni a támadó leigazolásán. Többek között a lengyel gólvágó is elismerte a Bild munkatársainak azt, hogy a blancók érdeklődtek iránta. „Igen, folytak tárgyalások közöttünk.” – mondta el az újságíróknak.

Lewandowski

2014 nyarán a királyi gárda készen állt az átigazolás lebonyolítására. A labdarúgó ügynöke, Cezary Kucharski meglebegtette annak a lehetőségét, hogy a spanyol klub kifizeti a játékos kivásárlási záradékában szereplő 20 millió eurót. Mindez annak a Bayer Münchennel kötött előzetes megállapodásnak a megszegését jelentette volna, amnek értelmében Lewandowski ingyen csatlakozhatott volna a bajorokhoz.

A Madrid nem akart viszályt a Bayer Münchennel
Florentino Pérez végül kihátrált az üzletből, ugyanis nem akart felesleges viszályt szítani a két sztáregyüttes között. Mindemellett az a Karim Benzema is kiválóan teljesített a gárdában, aki 2009-ben tette át a székhelyét Lyonból Madridba, Lewandowski leigazolásával pedig a francia támadónak is új együttest kellett volna keresni.

A lengyel gólvágó nem várt sikert aratott Münchenben, hiszen az első idényétől eltekintve – amikor 25 találatot szerzett – minden évében elérte a 40 gólos határt. Ezidáig 277 mérkőzésen 232-szer sikerült bevennie az ellenfelek kapuját. Ugyanennyi idő alatt Cristiano Ronaldo 267 összecsapáson 251 gólig, Lionel Messi pedig 203 találkozón 273 találatig jutott. Lewandowski több mint 100 góllal előzi meg Benzemát, aki 2014 nyara óta 130 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Cristiano Ronaldo és Robert Lewandowski

Akárcsak Cristiano Ronaldo, a lengyel támadó is a munka megszállottja. Gyerekként napi 6 órát szentelt annak, hogy az edzőtermben fejleszthesse izomzatát. „A lábai pálcikavékonyak voltak, testalkata pedig nagyon törékenyek tűnt” – nyilatkozta egyszer Sikorski, Lewandowski volt menedzsere.

Már fiatalon rengeteg felelősséget kellett vállalnia, hiszen 15 éves korában elvesztette édesapját, aki szívinfarktusban hunyt el. A terv az volt, hogy abbahagyja a labdarúgást és segít családjának a mindennapokban, Végül azonban világraszóló sikereket ért el a futballban. Felesége olimpiai érmes sportoló, így egyáltalán nem meglepő, hogy Lewandowski is az egészséges táplálkozás, illetve a kemény munka megszállottja. Kitűnő sportember, aki nem ismer kegyelmet, ha a gólszerzésről van szó.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK