Figo: Örülök, hogy a Barcelonából a Real Madridba igazoltam

Luís Figo egyáltalán nem bánja, hogy 2000-ben, egy sokat vitatott transzfer keretein belül a Barcelonából a Real Madridba igazolt.

Annak idején az üzlet botrányt okozott Katalóniában, a portugál sztárt pedig egy nagyon forró hangulatú Camp Nou fogadta, amikor visszatért oda játszani. De Figo mindennek ellenére sem csinálná másként.

„Nagyon elégedett vagyok a döntésemmel” – nyilatkozta a Fox Sports Brazil újságírójának szerdán. 

Figo a Barcelonában töltött ideje során találkozott a legjobb játékossal, akivel valaha együtt játszott, és akivel később a Bernabéu gyepszőnyegén is együtt focizott. 

Figo

„Ronaldo Nazário játéka nyűgözött le a legjobban” – nyilatkozta Figo. „A Barcelonánál és a Madridnál egyaránt. Amikor nem volt sérült a Barcelonában, olyankor mindig meg tudta mutatni, mire is képes. Nem kellett sokat tennie ahhoz, hogy befolyással legyen a mérkőzésre, ezért volt ő különleges.”

Figo honfitársa, Jorge Jesus most Brazíliában dolgozik edzőként, a Real Madrid korábbi játékosa pedig nagyon bánja, hogy soha nem dolgozhatott vele aktív napjaiban. 

„Ő azon edzők egyike, akiket nagyon kedvelek” – mondta a portugál sztár. „Nem csak azért, amit Portugáliában tett, hanem amit minden országban elért, ahol csak megvetette a lábát.”

„Soha nem volt szerencsém vele dolgozni, de nagyon kíváncsi vagyok, milyen lett volna. Jorge a legjobb edzők egyike.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK