Iturralde: Mondtam Mourinhónak, hogy a pályán én vagyok a főnök

Eduardo Iturralde González a Mourinhóval folytatott egyik párbeszédéről osztott meg információkat a sajtónak. A spanyol bíró 17 évig bíráskodott a La Ligában.

A kettejük közötti párbeszéd a Camp Nouban zajlott le, azon az estén, amikor a Barcelona 5-0-ra verte meg az ősi riválisát.

„Természetesen Mourinho irányítani akart engem. Egy provokátor minden esetben provokátor marad. Ha ilyen típus vagy, akkor nem történhet meg, hogy 90 percig csak csendben ülsz a padon. Ha a lételemed a hepciáskodás, akkor mindig keresni fogod rá a lehetőséget" – nyilatkozta Iturralde a Carrusel Deportivo munkatársainak.

„Az összecsapás végén Mourinho odajött hozzám és gratulált. Megragadtam őt a karjánál és azt mondtam neki, hogy itt csak egy főnök lehet, aki nem ő, hanem én. Nagyon jó kapcsolatot ápoltam a portugál trénerrel. Külön kellett választani a valódi énjét és azt a Mourinhót, aki cirkuszolt és színházi előadást varázsolt a mérkőzések közepette.”

Mourinho és Guardiola

„Amikor Guardiola állt az oldalvonal mellett, akkor sokkal nehezebb volt a bíráskodás. Ugyanakkor könnyebb volt őt lehiggasztani olyankor, amikor egy általam hozott döntést kezdett el kritizálni. Érezhetően kettejük edzősége alatt volt a legnagyobb feszültség a labdarúgók között.”

Sokat elmond a két klub közötti ellenségeskedés mértékéről az is, hogy még a bíróknak is feltűnt, hogy milyen feszült, puskaporos levegő töltötte meg a játékoskifutót az El Clásicók előtt.

„Nem mondanám azt, hogy negatív érzések lettek volna bennem, egyszerűen csak tapintható volt a feszültség. Számtalan összecsapás előtt a futballisták ölelésekkel köszöntik egymást. Mourinho regnálása alatt még csak egymásra sem néztek.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK