Toni Kroos: A Real Madrid történelmének egyik legjobb üzlete

2014. június 30-án bombaként robbant a hír, ami szerint Toni Kroos a Real Madrid kedvéért elhagyja a Bayern München együttesét. A német középpályás a hír bejelentésekor Brazíliában tartózkodott, az akkor zajló világbajnokság miatt.

A Real Madrid és a Bayern München 25 millió euróban állapodott meg Kroos átigazolási díjával kapcsolatban. A történelem azt sejtette volna, hogy a blancók csak nagy nehézségek árán fognak tudni bárkit is leigazolni a bajor együttestől, ám a német középpályás meglehetősen gyorsan, minden probléma nélkül tette át a székhelyét Madridba. Az átigazolást követő egy-két évben hamar kiderült, hogy a Bayern hibát követett el, a vezetőség pedig sajnálatát fejezte ki a 24 éves klasszis eladásával kapcsolatban. „Balgaság volt hagyni, hogy Kroost Madridba igazoljon.” – nyilatkozta akkoriban a Bayern München sportigazgatója, Matthias Sammer.

Merész gazdasági húzás
Manapság már elképesztően ritka, hogy egy Krooshoz hasonló kvalitásokkal rendelkező futballistát mindösszesen 25 millió euróért tudjon leigazolni egy egyesület. Példának okáért James Rodríguez 70 millió eurójába került a királyi gárdának, miután megszerezték őt a Monaco gárdájától. A német középpályáshoz hasonlóan a kolumbiai válogatott vezére is nagyszerű teljesítményt nyújtott a világbajnokságon. A Transfermarkt 48 millió euróra becsüli Kroos piaci értékét, ami azt jelenti, hogy hat év elteltével a Real Madrid a játékos átigazolási összegének csaknem a dupláját kérhetné el az érdeklődőktől. [Személyes véleményem, hogy ennél jóval többet is… – A szerz. kieg.]

Kroos

Klasszis teljesítmény
Kroos nagyszerű sikereket ért már el eddig is Spanyolországban, várhatóan ez a jövőben is folytatódni fog. Egy hónappal azután, hogy Brazíliában magasba emelhette a világbajnoki trófeát, sikerült megnyernie az UEFA-szuperkupát is a Sevilla ellenében. Figyelembe véve az eddigi hat madridi idényét, a német középpályás szezononként átlagosan 44-szer jut szerephez klubjában, hozzávetőlegesen pedig 3702 percet tölt a pályán.

Mutatós trófeagyűjtemény
Toni Kroos már 13 trófeát nyert, amióta először magára öltötte a habfehér szerelést. Kettőt Carlo Ancelotti regnálása alatt, egyet Santiago Solari edzősködése idején, tíz serleget pedig Zinédine Zidane-nal. Még nem volt olyan idény, amelynek a végén ne tett volna hozzá legalább még egy aranyérmet az addigi gyűjteményéhez. Minden kétségét kizáróan most is sikeréhesen fog majd visszatérni.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK