Arbeloa lesz a La Fábrica legtehetségesebb generációjának edzője

A királyi gárdánál egyértelműen a 2007-es generációt tartják a legígéretesebbnek, akik a következő idénynek már Álvaro Arbeloa vezérletével vágnak neki.

Arbeloa Juan Carlos Duque-tól fogja átvenni a stafétabotot, többek között csapatában tudhatja majd a közelmúltban elhunyt José Antonio Reyes fiát is. A kis Reyes tavaly nyáron csatlakozott az ifi egyesülethez, ahol már addig is rendkívül tehetséges fiatalok rúgták a bőrt. Ilyen például Paulo Iago, Pablo Melero, a kapus Álvaro González, illetve Jaime Pascual és Paulo Almeida személyében két hátvéd is. Továbbá az egyik legfényesebb csillag az a Carlos Díez, akit a legjobb labdarúgónak választottak meg a 2019-es a LaLiga Ígéretek Nemzetközi Tornája elnevezésű eseményen. 

José Antonio Reyes fia

Decemberben a Real Madrid U14-es együttese meg is nyerte ezt a versenysorozatot, amelynek a döntőjében Reyes négy gólt vágott a Sevilla gárdájának. Az ezt megelőző nyáron a Barcelonával szemben is hasonló teljesítménnyel rukkoltak elő. A jelenlegi idényben veretlenül állnak a harmadik helyen, mindösszesen két ponttal lemaradva csak a Getafe együttesétől. Még javíthatnak, hiszen egy találkozó még hátra van a szezonban.

Manolo Díaz nem folytatja
Manu Fernandez, a La Fábrica új vezetője több helyen is változtatott az eddig megszokott rendszeren. Többek között nem tart igényt annak a Manolo Díaznak a szolgálataira sem, aki Ramon Martinez embereként a Real Madrid utánpótlás-rendszerének egyik kulcsfigurájának számított azáltal, hogy mind a futballisták, mind a trénerek képzését koordinálta. 

Olyan volt klasszisokat indított el ő az edzői pályán, mint Santiago Solari, Guti, Álvaro Benito, Xabi Alonso, Raúl González, vagy éppen az a Roberto Carlos, aki a Castilla stábjában töltött be pozíciót.

Manolo Díaz

Díaz egy kifejezetten közkedvelt személyiségnek számított Valdebebasban, ugyanis rengeteg nagyszerű labdarúgó megfordult már a kezei alatt edzősége idején. A C csapat irányítása mellett kétszer a Castilla trénerének is kinevezték, egyszer a 2013/2014-es idényre, legutóbb pedig a 2018/2019-es szezonban váltotta az első csapathoz kerülő Santiago Solarit. 2014 és 2016 között a Ponferradina menedzsereként is kipróbálhatta magát, így könnyen lehet, hogy a közeljövőben már egy felnőtt csapat élén láthatjuk majd viszont.

A Juvenil C-től lefelé nem várhatóak komolyabb változások, ugyanis az elsődleges cél az, hogy vezetőedzőt találjanak a Juvenil B, illetve a Juvenil A csapatok élére. Jelenleg ezeket a pozíciókat Manu Fernandez és Dani Poyatos tölti be. Előbbi immár a La Fábrica vezetője, utóbbival pedig hamarosan már a Panathinaikos kispadján találkozhatunk.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK