Sergio Ramos és Marcelo: Az elválaszthatatlan páros

A MARCA a párosról szóló cikkében megemlékezik kettejük múltjáról, fényes diadalokról, legendás elődökről, illetve a rájuk váró jövőről is ejt pár szót.

2007. január 7-én a Real Madrid 2-0-s vereséget szenvedett el a Deportivótól, aminek következtében Fabio Capello úgy döntött, hogy változtatások szükségesek a védelemben. A hazai együttes második gólja után intett a kispadon ülő Marcelónak, hogy készülődjön, mert pályára fog lépni. Ez volt a brazil védő debütálása. Becserélését követően Sergio Ramos pedig a pálya bal széléről átkerült a jobb oldalra. Ez volt a két védő 13 éves szakmai kapcsolatának első közös pillanata. Marcelo és Sergio Ramos azóta már 396 találkozón szerepelt együtt habfehér szerelésben, így már nagyon közel járnak a 400-as mérföldkőhöz.

„Sergio már hosszú évek óta az egyik legjobb barátom. Sok mindent tanultam tőle, olyan ő nekem, mintha a bátyám lenne. Sosem adja fel. Ez az a tulajdonsága, amiért a legjobban tisztelem őt. Nagyon kevés hozzáfogható embert ismerek” – nyilatkozta a brazil hátvéd.

Jelenleg Sergio Ramos a klub első számú csapatkapitánya, Marcelo pedig a helyettese. Már 21 trófeát hódítottak el közösen, ezek közül az első egy bajnoki cím volt, rögtön a 2006/2007-es kiírásban.

Legyen szó a védelem bármelyik pontjáról, a spanyol bekk mindig is érinthetetlennek számított a királyi gárdában. Marcelóval már más a helyzet, többek között a 2014-es Bajnokok Ligája-fináléban sem ő kezdett, hanem a portugál Fábio Coentrão.

Sajnos különböző sérülések megakadályozták őket abban, hogy ők legyenek a spanyol bajnokság még mindig aktív, legtöbbször pályára lépő párosa, ugyanis Lionel Messi és Sergio Busquets már 512 találkozót húztak le közösen.

A brazil és a spanyol klublegenda már számos kalandon ment át közösen az elmúlt 13 madridi évük során. Ez idő alatt nem kevesebb mint 3 elnök, illetve 10 vezetőedző fordult meg a blancóknál.

Marcelo és Fabio Capello

„Minden edzésen vannak vitáink, de ez természetes egy ilyen sok feszültséggel járó munkánál. Ezek csak egyszerű történetek, olyanok, amik bárkivel megtörténnek. Marcelo olyan, mintha a testvérem lenne” – árulta el Sergio Ramos.

Június 14-től kezdve a páros már azért küzdhet, hogy az 5. bajnoki címüket is megszerezhessék a Real Madrid futballistájaként. Mindemellett Sergio Ramos 5 mérkőzésre van attól, hogy beállítsa az örökranglista negyedik helyén álló Santillana rekordját, aki 645 alkalommal viselhette a blancók szerelését. Marcelo pedig 505 találkozóval a háta mögött azért hajthat, hogy leelőzze az 527 alkalommal pályára lépő Roberto Carlost, aki a külföldi labdarúgók közül abszolút csúcstartónak számít. A bajnoki cím természetesen a legfontosabb. Ha sikerülne elhódítani, akkor a védőpáros már 22 serlegnél járna a királyi gárdával, amivel utolérnék Manuel Sanchízt, illetve már csak eggyel lennének lemaradva Paco Gentótól.

A jövő
Ramosnak a jelenlegi állás szerint 2021-ben, Marcelónak pedig 2022-ben fog lejárni a szerződése. A spanyol középhátvéd jól tudja, hogy a klub politikája ilyenkor az, hogy évről évre hosszabbítják meg a futballisták szerződését. Rene Ramos – aki a labdarúgó testvére és ügynöke is egyben – elmondta az Onda Cero munkatársainak, hogy ugyan a stadion felújítása már folyamatban van, a Ramos szerződésének meghosszabbításával kapcsolatos tárgyalások még továbbra sem zárultak le. [Az AS szerint azonban már megvan a megegyezés – a szerk. kieg.]

Ami Marcelo jövőjét illeti, állítólag a Juventus továbbra sem mondott le a brazil balbekk leigazolásáról. Ennek ellenére a futballista határozottan kijelentette, hogy a madridi együttesnél szeretne maradni.

Marcelo és Sergio Ramos

„„Nem akarok elmenni, és szerintem a Madrid sem akarja, hogy elmenjek. Nagyon boldog vagyok itt. Amióta csak ide jöttem a családommal, csodálatos minden. Hogy őszinte legyek, nem is tudom, hogy a Juventus valóban érdeklődött-e irántam” – mondta el Marcelo Fabio Cannavarónak egy élő Instagram beszélgetés során.

Rengeteg a bizonytalanság a Real Madrid háza táján a jelenlegi átigazolási időszakkal kapcsolatban, ugyanis sok veteránnak számító labdarúgó távozhat a csapattól. A blancóknak sok nehéz kérdésre kell választ találniuk, többek között arra is, hogy Mendy vagy Marcelo lesz-e az egyesület első számú balhátvédje.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK