Frédéric Hermel: Zidane annál is jobb edzővé válhat, mint amilyen játékos volt

Hermel azóta nyomon kíséri a francia legenda pályafutását, amióta 2001-ben a Real Madridba igazolt. Zidane életéről egy könyvet is írt, erről beszélgetett a MARCA újságírójával.

„Zidane-nal és Alfredo Di Stéfanóval ültünk egy repülőgépen az Aranylabda-gálát követően, amikor is Zizou egy olyan történetet mesélt el a számomra, amitől tátva maradt a szám. Épp az életről beszélgettünk, amikor hirtelen elárulta, hogy mitől fél a legjobban. Tartott attól, hogy a gyermekei rossz útra térnek és nem olyan lesz a jövőbeli személyiségük, amilyennek ő azt szeretné.” – írja Hermel a „Zidane” című könyvében.

„Láttam magam előtt egy elképesztően híres apát, aki egyszerűen csak meg akarta óvni a családját a külvilágtól, valamint a megfelelő értékek szerint szerette volna felnevelni a fiait. Nem lehet egyszerű dolog a szüleiddel mutatkozni az iskolai nyílt napokon, ha az édesapádat Zinédine Zidane-nak hívják.”

Zidane bemutatása

A francia világklasszis nagyszerű játékos volt, de vajon edzőként még többre viheti?

„A könyvemnek ez az egyik legalapvetőbb felvetése: Zidane trénerként annál is jobban helyt fog állni a labdarúgás világában, mint ahogyan azt futballistaként tette. Még sok ideje van. Négy esztendő alatt tíz trófeát zsebelt be, nem beszélve arról, hogy még mindig csak 48 éves. Továbbra is fejlődnie kell.”

Hermel kitért arra is, hogy mit gondol a francia szakember jövőbeli szakmai pályájáról.

„Számára ez olyan, mint egy papi hivatás. Elsőként érkezik meg az edzőközpontba és utolsóként távozik onnan. Ha távozik a Real Madridtól, akkor utána egy kis szünetre lesz szüksége. Azután pedig le fog ülni a francia válogatott kispadjára. Minden egyes napot ki akar élvezni, ezt az örömöt pedig számára a Valdebebas jelenti. Imád a labdarúgókkal lenni, csak akkor fogja mindezt abbahagyni, ha már megunta.”

Zidane és Guardiola

„Zidane nagy Marseille szurkoló. Nem tudom elképzelni őt a PSG gárdájának élén. Sokkal inkább látom őt egy olyan komoly történelemmel rendelkező egyesület kispadján, mint például a Juventus vagy a Bayern München. Azt azonban elmondhatom, hogy Zizou nem foglalkozik a jövővel” – tette hozzá a „Zidane” könyv írója.

Ha a francia tréner egyszer tényleg irányítaná majd a bajor együttest, akkor edzői karrierje sok mindenben hasonlítana jó barátjáéhoz, Pep Guardioláéhoz. 

„Zidane él-hal a labdarúgásért. Amikor épp a szakma fortélyait tanulta, akkor három napot is a katalán vezetőedző Bayern Münchenjének a megfigyelésével töltött. Nagyon jó kapcsolatot ápol Guradiolával.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK