Zidane: Nagyon vigyáznunk kell Hazard-ra

A Real Madrid csütörtökön este 10 órakor a Getafe együttesét fogadja az Alfredo Di Stéfano Stadionban. A mérkőzés előtt Zinédine Zidane állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Eddigi teljesítmény: „Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert egyáltalán nem könnyű úgy teljesíteni, ahogy ők teszik. Tudjuk azonban azt is, hogy hat döntőnk még hátravan, és igyekszünk a legjobbat nyújtani annak érdekében, hogy minden találkozót megnyerjünk. Jó formában vagyunk, de ez nem jelent semmit. Folytatnunk kell az eddigi munkát, ezt fogjuk tenni holnap is.”

A mérkőzés: „Ha nyerünk, akkor sem fog változni semmi. Folytatjuk azt, amit eddig csináltunk, keményen dolgozunk, ahogy mindig is tettük. Szeretnénk megtartani a jó formánkat, minden erőnkkel ezen vagyunk. Egy olyan együttes ellen lépünk pályára, amely nagyban megnehezíti majd a dolgunkat. Küzdeni fogunk, hogy utat találjunk a győzelemhez.”

Cél: „Amikor a pályán vagyunk, az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzéseket. Sosem tudhatod, hogy mi fog történni, a lényeg az, hogy felkészülj rá. A csapat nyerni akar. Hat meccs van hátra és egy ponttal vezetjük a tabellát a Barcelona előtt. Megnyertünk öt találkozót, de ez nem jelent semmit. Folytatnunk kell ezt és mérkőzésről mérkőzésre megismételnünk azt, amit eddig csináltunk.”

Lehetőség az előny növelésére: „A valóság az, hogy hat mérkőzésünk van hátra és 18 pontot szeretnénk gyűjteni. Tisztelned kell az ellenfeleket. Ők is a játék részét képezik, és mindent megtesznek azért, hogy megnyerjék a ligát, a végsőkig küzdenek. Nem bízhatjuk el magunkat, és nem mondhatjuk azt, hogy már vége van. Játékosként is átestem ezen a szituáción, tapasztalatból beszélek, és a játékosaim is tudják, hogy még nem nyertek meg semmit.”

Menetrend: „Nem tehetek semmit ezzel kapcsolatban. Mi annyit tehetünk, hogy jól felkészülünk a mérkőzésekre, és kipihenjük magunkat utánuk. Nemrég a Barcelonát lehetett példaként felhozni, de szerintem igaz ez minden csapatra. Ez a versenynaptár, tudnunk kell kezelni a helyzetet. A holnapi találkozóra kell gondolnunk, és készen állunk rá. A Getafe érkezik, és jól akarnak teljesíteni. A LaLiga elvégzi a maga munkáját, és én is a sajátomat.”

Eden Hazard

Hazard: „Tudjuk, hogy milyen játékos, és létfontosságú számunkra. Ezt az ellenfeleink is tudják. Reméljük senkinek sem célja az, hogy sérülést okozzon. Az ellenfelek mindig keményen akarnak játszani velünk szemben. Vigyáznunk kell rá, hiszen több probléma miatt is a partvonalon kívülre került. Könnyítenünk kell a helyzetén. Nemsokára jó formában lesz.”

Casemiro: „Minden játékos fontos. Igazán különleges az, ahogy mindenki dolgozik, mindent beleadva. Tudjuk, hogy Casemiro mennyire fontos tagja a csapatnak, és az a fontos, amit ő ad nekünk. Egyensúlyt hoz a csapatnak és, mint minden játékos, mindig többet tud nyújtani.”

Csapatmunka: „A csapat az elsődleges. Ott van például Casemiro Espanyol ellen szerzett találata. A támadás a kezdettől fogva különleges volt, megszereztük a labdát, majd Ramos megnyert egy fejpárbajt és ezt követte Benzema megmozdulása. A játékosok számára nem az a fontos, hogy milyen képet alkotnak róluk, hanem az, hogy mit tudnak a csapatnak adni. Szeretem az olyan futballistákat, akik elmozdulnak a pozíciójukból, és mást is tudnak csinálni néhanapján.”

Koncentráció: „Nem csak én dolgozom itt, ott vannak az orvosok, a fizioterapeuták, akik nagyon vigyáznak a játékosokra, igyekszünk figyelni a regenerációra is. Egyrészt a kialakult helyzet miatt, másrészt pedig a forróság is nagy szerepet játszik most. Tudjuk, hogy nagyon meleg lesz, a pihenés pedig létfontosságú, köszönhetően az itt dolgozóknak. Most nem csak egy kis pihenésről van szó. Sok mindent kell csinálni, és felkészítjük a játékosainkat, így száz százalékban készen állnak a mérkőzésekre.”

James: „Nem érdekel, hogy mit mond. Tudjuk, hogy milyen játékos, és hogy többet akar játszani, ez normális. James most itt van, velünk edz, és ezt így folytatjuk a szezon végéig.”

Achraf: „Ő a mi játékosunk. de itt bármi megtörténhet. Jó szezonja volt. Ennél a klubnál azonban a dolgoknak két oldala is van: a gazdasági és a sport. Ismerjük mindkettő helyzetét, és nem most kell erről beszélni. A dolgok gyorsan történnek. Holnap meccsünk van, és ez most jobban érdekel. Nem azt mondom, hogy nem érdekel Achraf helyzete, de ez a klub dolga, és meglátjuk, mi történik az előttünk álló órákban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK