Ødegaard és az átigazolási krízis

Kevesebb mint két hét múlva csap össze ismét a Real Madrid a Manchester Cityvel, a spanyol fővárosban pedig addig is a jelenlegi legfontosabb feladatokra koncentrálnak: a bevételekben tapasztalt nagy mértékű visszaesés azt jelenti, hogy a játékosok eladása létfontosságú tényező a keret és a fizetések szempontjából. Jelenleg ez a klub prioritása, a habfehér alakulat számára tehát a pandémia pénzügyi és sportszakmai szempontból is megterhelő a korábbi tervek átdolgozása miatt.

Jelen pillanatban a királyi gárda egyetlen üzenetet közvetít a világ felé: idén nem lesznek nagy igazolások. Igaz, beszélnek egy csereüzletről a Manchester United együttesével, melynek keretein belül Gareth Bale – aki régóta a Vörös Ördögök célpontja – és Paul Pogba – Zidane egyik régi álma – váltana székhelyet, azonban ez nem járna nagy mértékű költekezéssel. Amennyiben az elméleti síkon létező üzlet a gyakorlatban is megvalósulna, Florentino Péreznek kellene megfizetnie a különbözetet, figyelembe véve a két játékos piaci értéke közötti különbséget: a Transfermarkt 80 millió euróra becsüli a francia középpályást, walesi kollégája pedig 28 millió eurót ér jelenleg a piacon, habár ügynöke szerint még mindig a világ egyik legjobb labdarúgója.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben Zidane nem tudja úgy meggyőzni a klub elnökét, ahogy a játékosait arról, hogy folyamatosan nyomást gyakoroljanak az ellenfélre a pályán, akkor meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a Real Madrid idén nem igazol nagy nevet a középpályára. Ettől függetlenül azonban lehet erősíteni ezen a területen, hiszen a francia szakembernek körülbelül öt favoritja van a középső posztokra. Itt kerül a képbe a Real Madrid házon belül elvégzett munkája. A szezon végeztével az UEFA hivatalos csatornáin keresztül mutatta be a liga azon játékosainak álomcsapatát, akiknek a 2019-2020-as idény jelentette az áttörést. A csapat középpályáját Fede Valverde, Martin Ødegaard és Takefusa Kubo alkotta. Mindannyian a Real Madrid kötelékéhez tartoznak.

Martin Odegaard

Sajnos azonban a dolgok nem mindig ilyen egyszerűek. Kubo esetében az jelenti a problémát, hogy EU-n kívüli állampolgár, az ilyen helyek a Real Madridnál foglaltak, így ő jelenleg nem lehet az első csapat tagja, hacsak nem mutat olyan mértékű fejlődést, ami miatt megérné a három hely egyikét az ő érdekében felszabadítani. Ødegaard jelentős fejlődést mutatott idén, azonban vonakodik egy lépést hátrálni, egyedül ez akadályozza meg abban, hogy a Real Madrid első csapatához tartozzon. A Real Sociedadban nyújtott kiemelkedő teljesítménye azonban lehetőséget teremt számára, hogy még egy évig maradjon. A norvég tehetség helyzete kétséges, nehéz elképzelni őt másodvonalas játékosként, még úgy is, ha a spanyol fővárosban Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrić, Isco és Valverde is a csapattársa lenne. Ødegaard pedig bebizonyította, hogy megállja a helyét az ilyesfajta összehasonlításokban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK