Hivatalos: Iker Casillas visszavonult

A Real Madrid is búcsúzik legendájától.

Miután Iker Casillas a mai napon bejelentette visszavonulását a profi labdarúgástól, a Real Madrid szeretné kifejezni nagyrabecsülését, csodálatát és szeretetét a klub és a futballvilág valaha volt egyik legjobb kapusa felé.

A Real Madrid és a spanyol futball történelmének legjobb kapusa 9 évesen kopogtatott be edzőközpontunk ajtaján. Itt aztán 25 évig védte a klub címerét, melynek köszönhetően mindig is ő marad az egyik legikonikusabb kapitányunk. Iker Casillas kiérdemelte a Real Madrid szeretetét, hiszen ő maga testesíti meg a Real Madrid értékeit.

Ma, a 118 éves történelmünk egyik legfontosabb futballistája, a játékos, akit szeretünk és elismerünk, a kapus, aki munkájával és példamutató viselkedésével magasabbra emelte a Real Madrid legendáját, ma búcsút int a profi labdarúgástól, és búcsút int a pályától.

A Real Madrid ezzel a csodálatos 9 perces videóval is búcsúzik Casillastól.

Casillas az Real Madrid felnőtt csapatában 16 szezont töltött el, ezalatt 725 mérkőzést játszott és 19 trófeát nyert: 3 Bajnokok Ligája, 3 Klubvilágbajnokság, 2 UEFA-szuperkupa, 5 spanyol bajnoki cím, 2 Király-kupa és 4 Spanyol Szuperkupa. Portugáliában, a Porto együttesével 2 bajnoki elsőséget, 1 Portugál-kupát és 1 Portugál Szuperkupát szerzett. A spanyol válogatott mezét 167 alkalommal húzhatta magára, miközben nyert 1 világbajnokságot, 2 Európa-bajnokságot és 1 U-20-as világbajnokságot.

Iker Casillast ötször választották be a FIFA FIFPro World XI csapatába, és szintént ötször szavazta meg az IFFHS a világ legjobb kapusának. Lenyűgöző sportkarrierjét Asztúria Hercege-díjjal, Királyi Rend Sport Érdemérem Nagy Keresztjével, Királyi Rend Sport Érdemérem Aranymedáljával és Madrid Közösségének Aranymedáljával is elismerték.

Iker Casillas örökké a Real Madrid szívében fog élni. Szeretnénk kifejezni szeretetünket Casillas egész családja felé. A Real Madrid az ő élete klubja.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK