A Real Madrid egyetlen idegenben megfordított európai párharca, a főszereplők szemszögéből

A MARCA-nak adott interjúban a Real Madrid egykori játékosai meséltek az 50 évvel ezelőtti mérkőzésről és a City elleni visszavágóra is kitértek.

Egy elvesztett hazai mérkőzést követően nem egyszerű győztesként kikerülni egy, az európai porondon folytatott párharcból, azonban a Real Madridnak ez egyszer már sikerült.

A Kupagyőztesek Európa-kupája 1969/1970-es kiírásának nyolcaddöntőjében az osztrák Wacker Innsbruck együttesével kerültek össze a blancók. Miguel Muñoz csapata elvesztette a párharc első, Santiago Bernabéuban lejátszott meccsét, így idegenben kellett kiharcolnia a továbbjutást.

1970. november 5-én, a Tivoli stadionban Toni Grande és Manuel Bueno gólja továbbjutást jelentett a spanyoloknak, akik végül egészen az elődöntőig meneteltek később. (A találkozónak magyar érdekeltsége is volt, Zsolt István játékvezető személyében – a szerk.)

„Amire emlékszem az az, hogy nagyon hideg volt. Borzasztóan hideg volt.” – számolt be Bueno a MARCA-nak.

„Ami a gólomat illeti, hogy őszinte legyek, már nem sok maradt meg belőle.”

„Arra azonban emlékszem, hogy megkérdeztem magamtól, hogy 'Mi ütött beléjük? Mindenki megőrült, vagy mi történt?'. A pillanat hevében le sem esett, hogy a továbbjutást jelentő gólt lőttem be.”

„Olyan erősen öleltek, hogy alig bírtam levegőhöz jutni.”

bueno_01

A találkozó másik madridi góljának szerzője, Grande is mesélt egy történetet a találkozóról.

„Mai napig emlékszem arra a mérkőzésre, hiszen nem egyszerű az európai porondon megfordítani egy párharcot” – kezdte Grande.

„Az, hogy közben még az ujjamat is eltörtem, még emlékezetesebbé tette számomra a találkozót.”

„Megcsúsztam és elestem, majd Madridba visszatérve meg kellett operálni. 2 hónapot kellett emiatt kihagynom. Akkor még nem ment olyan könnyen, mint manapság, amikor kapsz valamilyen védelmet, és már mehetsz is játszani.”

A Manchester City elleni visszavágót megelőzve Bueno biztos benne, hogy a Real Madridnak ismét sikerülhet a fordítás.

„Csak a Real Madrid lenne képes hasonlóra” – mondta Bueno.

„Az tény, hogy rosszul állnak és nehéz dolguk lesz, de egy olyan csapatról beszélünk, amely teljesen átalakul ebben a sorozatban.”

Pirri szintén optimistán látja Zidane-ék manchesteri esélyeit.

„Tudják, hogy legalább 2 gólt kell szerezniük és 90 perc sok idő” – fogalmazott Pirri.

„Ha van együttes, amely képes lehet erre, akkor az a Real Madrid, hiszen ők mindig képesek az elvártnak megfelelően teljesíteni a nehéz helyzetekben. Biztos vagyok benne, hogy ez aggodalomra ad okot a Citynek.”

„Nem szeretek tanácsokat adni. Ez egy mentálisan erős csapat. Hinnünk kell benne, hogy győzhetnek.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK