Capello: A Real Madridnak nehéz lesz Ramos nélkül

A Real Madrid korábbi vezetőedzője, Fabio Capello szerint a királyi gárda nem fogja megfordítani a Manchester City elleni párharcot, melynek első mérkőzését a kékek 2-1-re nyerték meg. Zinédine Zidane fiai pénteken este 9 órakor csapnak össze a Pep Guardiola vezette "Polgárokkal" az Etihadben.

„Győzhet-e a Real Madrid? Lehetséges, hiszen ennek a csapatnak teljesen természetesek az ilyen jellegű mérkőzések” – nyilatkozta az olasz szakember a Laureus.com-nak. „A nyomás a blancókat fogja segíteni. Briliánsan fejezték be a bajnokságot, és meg is nyerték azt.”

„Véleményem szerint azonban van egy nagyon fontos problémájuk. Sergio Ramos nélkül kifejezetten nehéz lesz megoldani a védekezést. Ő a kapitány, az öltöző vezéregyénisége… ő a vezér a pályán. Egy ilyen játékos személyisége nagyon fontos a csapat többi tagjának.”

„Van azonban egy másik fontos vezető is, őt Zinédine Zidane-nak hívják. Valaki azt mondta nekem, hogy amikor ő beszél, mindenki más csendben marad. Megpróbálják megérteni azt, hogy mit akar mondani. Ez nagyon fontos.”

Modric and De Bruyne

„Úgy gondolom, Guardiola ugyanilyen. Ilyen nagy kluboknál, mint a Manchester City vagy a Real Madrid, a vezetőedző személye az egyik legfontosabb.”

A továbbjutás kérdését illetően Capello ismét kiemelte Sergio Ramos hiányát, szerinte ez a döntő tényező.

„A bajnoki idény utolsó két mérkőzéséből kiindulva úgy vélem, a manchesteriek bámulatos formában vannak. Nagyon veszélyesek a támadásoknál. Régebben Guardiola elkövetett egy-két taktikai hibát a középpályán, de most, ha elveszítik a labdát, megpróbálják azonnal visszaszerezni.”

„Ha a City ellen játszol, az a legnagyobb kérdés, hogy hogyan védekezel ellenük. Így én őket preferálom, mert Ramos nélkül – ha egy támadó felfogású City ellen kell játszani – nehéz dolga lesz a királyi gárdának.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK