Vinícius nem érti, miért nem játszott a Manchester City ellen

Pénteken este a Real Madrid búcsúzott a Bajnokok Ligájától, miután az Etihadben nem sikerült fordítani a Manchester City ellen. A találkozó során Vinícius Júnior lehetőséget sem kapott arra, hogy változtasson a dolgok menetén, sajtóhírek szerint pedig egyáltalán nem örült ennek.

A brazil játékos számára már az is nagy csapást jelentett, hogy kimaradt a kezdő tizenegyből, arra pedig biztosan nem számított, hogy a mérkőzést a kispadról nézi végig úgy, hogy még melegítenie sem kell majd. Pedig pontosan ez történt.

A nyolcaddöntő 180 percéből Vinícius 75 minutumot töltött a pályán, az odavágón való lecserélésekor, 15 perccel a találkozó vége előtt pedig 1-0-t mutatott a Bernabéu eredményjelzője. Ezt követően azonban 4-2-s összesítéssel búcsúzott a sorozattól a királyi gárda, a fiatal tehetség pedig frusztrált a kiesés miatt, illetve csalódott, hiszen meglehetősen kevés játékpercet kapott. Nem haragszik Zidane-ra, csak nem ezt várta az idény utolsó szakaszában. 

A szünet alatt keményen dolgozott és több játéklehetőségre számított, különösen Eden Hazard fizikai állapotát tekintve, a visszatérés óta azonban mindössze négy találkozón kezdett a brazil szélső, a szezon egészét tekintve pedig 51 találkozóból 17-en volt a kezdőcsapat tagja. A klubnál egyre többen úgy látják, hogy a francia szakembert nem győzte meg a fiatal játékos teljesítménye, ezt pedig Zidane visszatérésekor is érezhettük. A 2018-2019-es kiírás utolsó harmadában sokat várt arra, hogy harcba küldje az ifjú tehetséget, aki éppen sérülésből tért vissza.

Vinícius Júnior

A Real Madridnál azonban még mindig úgy vélik, hogy Vinícius fontos része lehet a jelenlegi projektnek. A játékos is hasonlóan gondolkodik és tudja, hogy a játék bizonyos elemeiben fejlődnie kell annak érdekében, hogy mindenkit meggyőzzön arról, nincs szüksége kölcsönre egy másik együttesnél. Néhány gárda azonban figyelemmel követi a teljesítményét, a PSG pedig folyamatosan érdeklődik a játékos helyzete felől.

A francia csapat sportigazgatója, Leonardo szívesen látná csapatánál a fiatal tehetséget akár egy kölcsönszerződés keretein belül, mivel őt is meglepte az, hogy a brazil szélső ilyen kevés lehetőséget kap a spanyol fővárosban. A párizsiak mellett két, Premier League-ben szereplő élcsapat is érdeklődött Vinícius iránt, a Real Madrid azonban határozott nemmel felelt a megkeresésekre.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK