Ødegaard visszatérésének okai

A Real Madrid komoly döntést hozott, amikor visszahívta Martin Ødegaard-t a csapathoz annak ellenére, hogy a norvég középpályást még egy évig kötötte kölcsönszerződés a Real Sociedadhoz. A blancók lépése indokolt volt, lássuk is, hogy miért.

Másfajta játékos

A királyi gárda szurkolói közül sokan csodálkozhatnak azon, hogy mennyi minden változott azóta, hogy a fiatal, a csapatnál rosszul teljesítő játékost a klub kölcsönben Hollandiába küldte. Ekkor még sokan úgy gondolták, hogy ő is csak egy a sok csodatini közül, aki végül nem lép majd pályára a „nagyok” között.

Az irányító azonban nem az, akit 16 éves korában megismertünk, sportolóként és a pályán mutatott teljesítményét tekintve is rengeteget változott. A Real Sociedadnál megkapta a lehetőséget és élt is vele, így megtapasztalhatta, milyen is egy csapat húzóemberének lenni. Tekintve, hogy a bajnokság egyik legtermékenyebb középpályása volt a mögöttünk hagyott idényben, érthetetlennek tűnik, hogy miért nem a góllövéssel hadilábon álló Madridban játszott a baszk együttes helyett.

Olcsó „vétel”

A tehetséges játékos visszatérésére ingyenes transzferként is tekinthetünk, ami különösen jól jön a jelenlegi gazdasági helyzetben. A blancóknak a játékoseladásokból bevételt kell produkálniuk a szezon kezdete előtt, és az új igazolások nyélbe ütése is problémába ütközhet. Éppen ezért olyan fontos a norvég hazahozatala.

Martin Odegaard

Fantasztikus formában van, egy centet sem kell fizetni érte, a fizetése is elfogadható, nem problémás, ellentétben Gareth Bale-lel és James Rodríguez-szel. Egy olyan középpályás megszerzése, mint például Paul Pogba, komoly anyagi megterheléssel járna a vételárat és a fizetést tekintve, ráadásul egyfajta nyomás is helyeződne az illetőre. Ødegaard effajta problémák nélkül érkezik, lényegében cicoma nélkül surran be a hátsó ajtón, miközben a spanyol bajnokságban is bizonyított, első osztályú játékossá vált.

A középpálya, amire ráfér a frissítés

A Casemiro, Kroos, Modrić trió az elmúlt években az európai középpályák ura volt, kulcsfontosságú szerepet játszva a klub nemzetközi sikereiben. Azzal azonban nem lehet vitatkozni, hogy ők is öregszenek, és szükség van a vérfrissítésre. A Manchester City elleni vereség alkalmával teljesen nyilvánvalóvá vált a változtatás szükségessége, a vezetőség pedig hisz abban, hogy most van itt az ideje a középpályás sor feltöltésének.

Martin Odegaard and Luka Modric

Zidane is jól ismeri

A francia szakember jól ismeri már a norvég irányítót, hiszen a Castillában dolgoztak már együtt. Zidane irányítása alatt Ødegaard 25 mérkőzést játszott a második számú együttesben, teljesítménye alapján pedig megérdemelten kapott lehetőséget az első csapatban is, Carlo Ancelotti révén. Zidane minden előszezon alkalmával figyelemmel követte tanítványát, és közösen hoztak döntést annak függvényében, hogy mi a legjobb a játékos számára.

A korábban említett középpályára nehéz lesz bekerülni, de a 2020-2021-es idényben a Real Madridnak szüksége lesz egy olyan játékosra, mint amilyen a norvég irányító.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK