Lunin nagy kihívása: harc a játékpercekért

A királyi gárda megerősítette, hogy Alphonse Aréola kölcsönszerződésének lejárta után visszatér Párizsba, így új lehetőségek nyílnak Andriy Lunin előtt.

A Real Madrid elsőszámú kapusa jelenleg egyértelműen Thibaut Courtois, az ukrán hálóőr pedig az ő tartaléka lehet azután, hogy az utóbbi időben kölcsönben a Leganés, a Real Valladolid és a Real Oviedo csapatában szerepelt. Utóbbi együttesnél sikerült a lehető legtöbbet kihoznia magából, így megérdemelt helye van a Real Madrid keretében.

Az U20-as világbajnokságon már megmutatta, mire képes, itt a legjobb kapusnak járó elismerést is begyűjtötte, de csak hétszer játszott a Leganés színeiben és mindössze kétszer húzhatta magára a Valladolid mezét, így a blancóknak nem maradt más választása, visszahívták és az Oviedóhoz küldték.

Andriy Lunin

Lunin még mindig csak 21 éves, de nagyon modern hálóőr benyomását kelti. Testalkata belga kollégájához hasonló, a királyi gárda pedig azzal fejezte ki belé vetett bizalmát, hogy 8,5 millió eurót sem sajnált érte – plusz 4 milliót a bónuszokkal együtt. Az Oviedóban 20 találkozó jutott neki, teljesítményét pedig ott és Madridban is elismerés övezte.

Úgy tér most vissza, hogy tudja, esélytelen a kezdőbe kerülnie, ha Zinédine Zidane viszont megadja neki a lehetőséget, mindenképp azon lesz, hogy legalább gondolkodóba ejtse a francia szakembert.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK