Zidane-nak el kell döntenie, hogy ki maradhat

Martin Ødegaard visszatérésével a Real Madrid első csapatának kötelékét 25 játékos alkotja majd, nem számolva Andriy Lunint, aki a második számú kapus pozícióját foglalhatja el, miután Alphonse Aréola hazautazott Franciaországba kölcsönszerződésének lejárta után.

Ez a lista nem tartalmazza Álvaro Odriozolát és Dani Ceballost sem, habár mindketten visszatérhetnek, és a következő idényben szerephez is juthatnak a spanyol fővárosban. Így láthatóan túl sok játékos alkotja a keretet, és minden szem Zinédine Zidane-ra szegeződik, akinek döntést kell hoznia: ki marad, és kinek kell csomagolnia. 

Senki sem akarja elhagyni a klubot, de a realitás alapján valakinek nem lesz más választása. Itt jön képbe a francia szakember. Munkájához hozzátartozik az is, hogy megmondja néhány labdarúgónak a keserű igazságot, ami nem egyszerű feladat, de el kell végeznie. A királyi gárdának az eladásokból körülbelül 180 millió eurós profitot kell abszolválnia anélkül, hogy bárkit is leigazolna. 

Zidane and James

A felesleg többnyire a támadósorban jelentkezik, Luka Jović, Gareth Bale, Mariano Díaz, Lucas Vázquez és Brahim Díaz egyaránt lapátra kerülhet nyáron. A középpályát jelenleg hat játékos alkotja Martin Ødegaard mellett. James Rodríguez szinte biztosan távozik, sajtóértesülések szerint pedig a Juventus Isco megszerzésében érdekelt (bár ez utóbbi híresztelés meglehetősen légbőlkapottnak tűnik, még egy tavalyi Pirlo-nyilatkozatra alapul). 

A kapusposztot és a védelmet illetően nincsenek kérdőjelek, előbbi feladatot Thibaut Courtois és Andriy Lunin látja majd el, utóbbit pedig a jelenlegi védelem, kiegészülve Odriozolával. A nyári tervek megvalósítása folyamatban van, ennek pedig a szortírozás is része.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK