Jonathan Barnett: Bale távozásának útjában

Bale csillaga leáldozott Madridban, így a blancók szinte hajlandóak bármilyen ajánlatot elfogadni a játékosért annak érdekében, hogy a támadó ne a kispadon töltse ki a szerződéséből hátralévő két évét.

Bale bruttó 30 millió eurós fizetése sajnos minden érdeklődőt elrettent, miközben természetesen ezt a magas összeget a Real Madrid sem szeretné kifizetni annak tudatában, hogy Zidane egyáltalán nem számol a walesi szélsővel.

Bale ennek ellenére nem szeretné elhagyni a klubot, a távozási lehetőségek útjában pedig Jonathan Barnett – a játékos jelenlegi ügynöke – áll, aki a Forbes magazin szerint jelen pillanatban a legbefolyásosabb játékosügynök. 

Gareth Bale southamptoni szárnypróbálgatásakor Barnett még ismeretlennek számított Spanyolországban, igaz Brian Lara és Lennox Lewis nevét is az ő munkásságának köszönhetően ismerte meg a világ. Barnett legnagyobb sikerét 2005-ben érte el, amikor is komoly szerepet vállalt Ashley Cole Londonon belüli klubváltásában. Éppen ennek az ügynek a következtében vesztette el 18 hónapra a licenszét, ugyanis illegális tárgyalásokat folytatott le José Mourinhóval és Peter Kenyonnal.

Később kulcsszerepe volt abban, hogy Daniel Levy végül belement Gareth Bale eladásába. „Sikerült Cole-t is elhoznom az Arsenalból” – nyilatkozta 2013-ban, amikor Florentino Pérezzel éppen a walesi szélső átigazolásán fáradoztak.

Bale szerződése elképesztően problémás, különösen akkor, amikor a koronavírus járvány következtében a csapatok sokkal kevesebbet tudnak költeni fizetésekre. Ennek ellenére a támadó nagyszerűen érzi magát Madridban. Abban a kúriában élvezi a pályán kívüli életet, amiben anno Kaká is lakott. Izgulnia pedig még nem kell, hiszen évi nettó 15 millió eurós fizetést tartalmazó szerződéséből még két év vissza van.

A labdarúgó viselkedése, illetve a klub és Bale viszonyának viharos viszonya miatt sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy milyen sokat is köszönhet neki a királyi gárda. Többek között kulcsszerepe volt a Tizedik és a Tizenegyedik elhódításában is.

A Real Madrid és Jonathan Barnett 2013-ban még egy hajóban evezett, azonban mára ez már teljesen megváltozott. A felek nézőpontjai folyamatosan távolódnak egymástól, az ügynök pedig egészen biztosan minden egyes pennyért meg fog harcolni 2022-ig. 2019-ben ugyan elfogadtak egy Kínából érkező ajánlatot, amely évi 25 millió eurós fizetést garantált volna a walesinek, a blancók felmerülő igényei miatt végül is ez az üzlet is kudarcba fulladt. Barnett nem hajlandó tárgyalni egy érdeklődővel sem a nyári átigazolási időszakban, erről pedig mindenkit tájékoztatott is. Ragaszkodik ahhoz, hogy Bale kitöltse madridi szerződését.

Pérez tudja, hogy nagy odafigyeléssel kell bánni Barnettel, Zidane pedig mindennemű nyilvános konfrontációt kerül, mióta 2019-ben odaszúrt a játékosnak az egyik sajtótájékoztatón. Akkor még így fogalmazott a tréner: „Az még jobb lenne, ha már a holnapi nap előtt távozna.”

Zinédine Zidane azóta hallgat, azonban úgy tűnik, hogy az akkori szavai komoly súllyal bírnak ugyanis karácsony óta Bale meglehetősen keveset játszik, a leállás óta pedig teljesen partvonalra került. Ha kicsit távolabbról tekintünk a szituációra, felsejlenek bennünk a hidegháború évei, hiszen most is mindkét fél a másikra vár, hogy valamiképpen megtörje a patthelyzetet.

A királyi gárda üzleteiben egyébként már nem is kaphatók a Gareth Bale nevével ellátott felszerelések, ugyan egyéni kérés esetén még mindig rendelhetők azok. Mindeközben a játékos és az ügynöke az együttes számára lehető legfájdalmasabb távozási lehetőségeket mérlegeli.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK