James problémája nem a kivásárlási ára

Az teljesen egyértelmű, hogy a játékos és a klub is azt szeretné, ha nem kellene még egy idényt hasonló viszonyok mellett végigcsinálni, ám a kolumbiai játékos távozása nem egy egyszerű történet. Ennek okáról a MARCA adott tájékoztatást.

Mind a Real Madrid, mind pedig James Rodríguez készen áll arra, hogy útjaik elváljanak egymástól, de van egy teljesen nyilvánvaló probléma, ami lényegesen megnehezíti a középpályás távozását. 

A klub 25 millió euróban határozta meg a játékos kivásárlási árát, és még akár alkudozásba is hajlandóak lennének belemenni, ám a a kolumbiai középpályás töretlenül hisz abban, hogy nincs még egy olyan klub, amelyik eleget tudna tenni a fizetési igényeinek. 

Az Arsenal, a Lazio, a Manchester United, valamint számos másik klub is érdeklődik a kolumbiai középpályás leigazolása iránt, de a koronavírus okozta krízis meglehetősen megrövidítette a klubok játékos-fizetésekre elkülönített összegét. 

James jelenleg évi 8 millió eurót keres a Real Madridnál, ám hajlandó lenne némi fizetéscsökkentést is bevállalni, igaz, megfelezni azért nem szeretné ezt az összeget. Az eddigi ajánlattevők viszont nagyjából ekkora fizetést tudtak volna biztosítani számára. Ezeket az ajánlatokat Jorge Mendes, a játékos ügynöke rendre visszautasította. 

Így hát hiába a teljesíthető és indokoltnak nevezhető 25 millió eurós vételár, amit a klub megszabott, a leendő ügylet útjában egy igen komoly akadály áll jelenleg.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK