Figo: Iker boldog, és én is az vagyok, hiszen hazatér

Luis Figo a MARCA újságírójának adott interjút a Bajnokok Ligája döntője előtt. A Real Madrid korábbi játékosa természetesen beszélt a döntőről, de szóba hozta Iker Casillast is.

Már ez a második olyan év, hogy nincs spanyol csapat a Bajnokok Ligája döntőjében. Nem jó hír ez a LaLiga Santander számára, ugye?
Ez a világ legfontosabb sorozata. A spanyol futball hosszú éveken át fontos szerepet játszott a Bajnokok Ligájában, dominált is, de most nincsenek ott a spanyol csapatok. Ez is jól mutatja, hogy mennyire nehéz ez a sorozat, illetve hogy mekkora minőség rejlik benne. Ennek is különböző ciklusai vannak. Azok a csapatok jutnak döntőbe, akik ezt megérdemlik a mérkőzéseken nyújtott teljesítményüknek hála.

Mit éreztél a Bayern 8-2-es győzelme alkalmával?
A 8-2-nél? Semmi különlegeset.

Nem gondolod, hogy a futball változik? A Red Bull Leipzig, valamint a Lyon is elődöntőbe jutott, pedig alacsonyabban jegyzett csapatok.
A labdarúgás fejlődik. Változik, de nemcsak a fizikum terén, hanem minden más téren, például technológiában is. Ezt észre lehet venni a meccseken is. Manapság már szükség van a testre, az erőre, valamint a technikára is – pontosan úgy, ahogy a minket körülvevő világban is.

Penamadridista.hu

Rosszul csináltak valamit a spanyol klubok?
Nem hinném. A dolgok nem úgy mentek az elmúlt években, ahogy azt tervezték, de itt óriási klubokról beszélünk. A Real Madrid és a Barcelona a világ legjobbjai között vannak, és vissza fognak térni a Bajnokok Ligája döntőjébe is.

Lionel Messi jövője kérdéses a Barcelonánál. Olyasvalaminek a kezdetét látjuk, mint ami veled is történt egykor?
Nincs két egyforma sztori, ahogy két egyforma pillanat sem. A körülmények különböznek. Ami velem történt, annak semmi köze ahhoz, ami most Messivel történik.

Szerinted elhagyja a Barcelonát?
Én úgy gondolom, hogy nem. Legalábbis nem ebben az idényben. Egy dolgot tudok biztosan: ha valaki távozni szeretne, akkor előbb utóbb távozni is fog. Nincs más út. Ez egy személyes döntés, de nem tudom, hogy ő maga mit gondol. Ennek ellenére nem hinném, hogy most fog távozni. Nem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi körülmények nem nevezhetők normálisnak. Senki sem fogja kifizetni a kivásárlási árát, ez teljesen biztos.

Ez a pénzről szólna?
Egyedi időket élünk. Nem hiszem, hogy a jelenlegi a legjobb pillanat arra, hogy egy ilyen mértékű transzfert tervezz. Minden megváltozott, a tervek is.

Te végül a Real Madridnál kötöttél ki.
Úgy vélem, közel lehetetlen, hogy az ő esetében hasonló történjen.

Nem tudtad magad elképzelni egy tisztogatást végző, megújuló Barcelonában.
Teljesen normális, hogy egy ilyen vereség után az emberek elkezdenek különböző dolgokról beszélni. Ilyenkor természetesen szükség van a tisztogatásra… de ahogy telnek a napok, rájössz, hogy ez nem így megy. Nyugodtnak kell maradnod, elemezned kell a helyzetet. Most nagyon nehéz pillanatokat él a klub, de a gazdasági realitástól nem tudnak elrugaszkodni.

A Real Madridnál nem lesznek igazolások a nyáron.
Ez is egy példa arra, amit az előbb mondtam. A piac nem nagyon fog pezsegni. A klubok nem hagyhatják figyelmen kívül azt, ami a világban történik. Sok minden megváltozott. Csökkentek a bevételek, a bérek… reálisnak kell lennünk. A Real Madridnak jó, versenyképes kerete van, ezt bizonyították a bajnokság megnyerésével is.

Szóval a Real Madrid számára az a következő lépés, hogy újra a Bajnokok Ligájáért száll harcba?
Szerencsére nem én vagyok az edző. Nem tudom, hogy Zidane mi miatt aggódik, de valószínű, hogy a gondolatai olyan dolgok körül forognak, mint bármely más edző gondolatai. Biztos vagyok benne, hogy tudja, mit kell tennie és ehhez mire van szüksége, de nem szabad elfelejteni a körülményeket. Úgy fogja pakolgatni a kirakós darabjait, hogy neki kényelmes legyen a végén.

Egy történelmi alak, Iker Casillas is visszatér a klubhoz…
Ez az otthona, a természetes helye. Ez a két fél közös döntése. A klub hívta őt, Iker pedig elfogadta a felkérést. Boldog, és én is nagyon az vagyok, hiszen Casillas hazatér.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK