Az ok, ami miatt Van de Beek végül is Madrid helyett Manchesterbe igazolt

A MARCA írásából kiderül, hogy Van de Beek végül is miért nem a királyi gárdához csatlakozott a nyáron.

Úgy tűnt, hogy már minden adott ahhoz, hogy a holland középpályás Madridba igazoljon, ám a koronavírus végül is közbeszólt. Ennek következtében a királyi gárdának el kellett állnia az üzlettől, amit a Manchester United ki is használt. A többi pedig már ismert, Van de Beeket hivatalosan is leigazolta a manchesteri alakulat, 39 millió euróért cserébe.

„Már mindenben megegyeztünk a Real Madriddal, ám végül az élet mégis közbeszólt. Nagyon mérges voltam, akkor még nem is gondoltam volna, hogy valaha még egy ilyen lehetőség kapujában állhatok majd. Úgy hiszem mindez azért alakult így, mert a blancók nem tudtak abban az átigazolási időszakban néhány feleslegessé vált játékostól megszabadulni.” – nyilatkozta a Manchester United újdonsült igazolása a De Telegraafnak.

Előző nyáron először a MARCA hozta nyilvánosságra azt a hírt, amely szerint Van de Beek már mindenben megállapodott a Real Madriddal az átgazolását illetően. Az ezzel kapcsolatos találgatások pedig januárban is tovább folytatódtak. A járvány kirobbanása után azonban a királyi gárda minden folyamatban lévő tárgyalást berekesztett, így az Ajax vezetőségével is közölték a kihátrálási szándékukat.

Hogyan is dobta be a híreket a MARCA, ráadásul címlapon?

2019. augusztus 3.
A Real Madrid vezetőségének sikerült mindenben megegyeznie a holland középpályással, így a hivatalos bejelentés már csak az Ajax döntésétől függhet.

Végül is abban állapodtak meg a felek, hogy az átigazolást 2020 nyarára halasztják el.

2020. január 16.
A MARCA szerint a két klub egy 55 millió eurós átigazolási összegben egyezett meg, így a transzfer még a nyáron hivatalossá válhat. Az Ajax visszautasította a Manchester United ajánlatát, akik még a téli átigazolási időszakban le szerettek volna csapni a labdarúgóra.

Végül kitört a járvány, és ezzel együtt a gazdasági válság is, ami pedig mindent megváltoztatott Van de Beek jövőjét illetően is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK