2021: Mbappé, Camavinga, Upamecano

A járvány következtében a Real Madrid nem fog jelentősebb összeget elkölteni az átigazolási piacon, 2021-ben azonban ez a helyzet sokat változhat majd. Az AS cikkéből az is kiderül, hogy melyik posztra kit igazolna majd le Florentino Pérez és Zinédine Zidane 2021 nyarán.

A koronavírus járvány okozta gazdasági válság hatással volt a Real Madrid gárdájára is, aminek következtében a klub minden 2020-as átigazolási tervét elhalasztotta 2021-re. A körülmények ennek ellenére kedvezőek a blancók számára, hiszen nagy valószínűséggel minden kiszemeltjük elérhető lesz még a közeljövőben is. A királyi gárda célja, hogy a csapathoz csábítson egy középső védőt, egy középpályást, illetve egy csatárcsillagot. 

Upamecano még egy évvel meghosszabbította szerződését a Lipcsénél, aminek következtében még egész biztosan jövőre is megszerezhető lesz majd a madridiak számára. Camavinga még egész biztosan a Rennes egyesületénél tölti a következő idényt, míg a legnagyobb célpontnak számító Mbappé lehet a Real Madrid sztárigazolása a következő átigazolási időszakban.

Mbappé leigazolásának szempontjából kulcsfontosságú 12 hónap vár a királyi gárdára
A francia támadó és a Real Madrid közötti történet eseményei egészen biztosan intenzívebbé fognak válni az aktuális szezonban. Mbappé nem hosszabbította meg szerződését a párizsi alakulatnál, illetve folyamatosan olyan kijelentéseket tesz a spanyol csapattal, illetve annak edzőjével kapcsolatban, ami azt vetíti előre, hogy a közeljövőben Madridba teszi majd át a székhelyét. Mindemellett az elképesztő mennyiségű befektetés ellenére a PSG gárdájának idén sem sikerült megnyerni a Bajnokok Ligáját. A Bayern elleni lisszaboni vereséget követően Kylian még sírva is fakadt, a két klub közötti jó kapcsolatot tiszteletben tartva a Real Madrid azonban nem helyezett nyomást a támadóra. Egy azonban biztos: a PSG és Mbappé között több nézeteltérés is felmerült az elmúlt időszakban, ráadásul a legújabb hírek szerint a játékos már tájékoztatta is klubját, hogy a következő nyáron távozni szeretne. Egy ilyen komoly tradíciókkal és csábítóerővel bíró klub, mint a királyi gárda, pedig könnyedén kerülhet majd ki nyertes félként ebből a „szerelmi háromszögből”.

A blancóknál ez az idény a keret átszervezéséről fog szólni. Martin Ødegaard visszatért, míg a klub reméli, hogy a mellőzött labdarúgók eladásával sikerül majd csökkenteni a fizetésekre fordított összeget is, ami egyébként többek között James esetében már meg is valósult. Mbappé képes lehet megteremteni a különbséget a pályán, illetve marketing értékének köszönhetően komoly bevételekhez juttathatná a Real Madridot, azonban a jelenleg is futó stadionprogram miatt erre a legalkalmasabb időpont 2021 lesz majd.

Camavinga és Upamecano
Franciaország továbbra is számtalan tehetséges fiatalt nevel ki a futballvilág számára, ami nagyszerű hír lehet Zinédine Zidane számára, aki kiválóan ismeri szülőföldjének közegét. Az elmúlt hónapokban élénken kezdett el érdeklődni Upamecano és Camavinga játékjoga iránt, akik egyébként már a nemzeti tizenegyben is bemutatkozhattak. Mindketten rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyek segítségével nagy hasznára lehetnének a Zidane-féle Real Madridnak. A francia védő már kisgyerek kora óta nagy csodálója Sergio Ramosnak, mindemellett tökéletes kihívója lehetne Militãonak is a jelenlegi két kezdőjátékos mögött. Camavinga leigazolása bizonyos szempontból sürgősebb lehet, mint Upamecanóé, hiszen a középpályás iránt erősen érdeklődik a PSG és a Bayern München gárdája is. A fiatal francia sok terhet vehetne le Casemiróról, hiszen a jelenlegi keretben nincs még egy olyan játékos, aki hasonló szinten lenne képes futballozni a pozíciójában. 

A döntés elsősorban a királyi gárda kezében lesz majd, hiszen a futballisták a következő idényben is megszerezhetőek lesznek. Camavinga nem újította meg a szerződését a Rennes egyesületénél. Ugyan a csapat nem kis meglepetésre bejutott az idei Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmeibe, a futballistát várhatóan 2021-ben 40 millió euróért cserébe bárki leigazolhatja. Upamecano várhatóan szintén hasonló összegért már megszerezhető lenne. Ő 2023-ig szerződést hosszabbított, de a kivásárlási ára 60 millió euróról 45 millió euróra csökkent. A játékos a nyilvánosság előtt is elismerte, hogy a nyáron több klubbal is tárgyalt. Akárcsak Camavinga esetében, a PSG és a Bayern München ezúttal is komoly kihívója lehet majd a blancóknak. 

Ha esetleg Upamecano leigazolása nem jönne össze a Real Madridnak, akkor még mindig van egy B tervük a hátvéd poszt megerősítésére. Benoît Badiashile – a Monaco fiatal üdvöskéje – ugyanis szintén megszerezhetővé válik majd a 2021-es esztendőben. A Manchester United egyébként 25 millió eurót sem sajnált volna érte, azonban ezt az ajánlatot a klubja rögtön elutasította. 2022-ben az elsődleges célpont nagy valószínűséggel már Erling Braut Håland lesz, azonban addig még a 2021-es keretátalakítást is sikeresen le kell vezényelnie a királyi gárdának.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK