Zidane: Jović és Benzema fognak együtt játszani

A Real Madrid szombat este 21 órától a Real Betis ellen lép pályára. Zidane megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol egyebek mellett beszélt az ellenfélről, a hatékonyságról, Hazard-ról és a távozókról is.

A mérkőzésről
"Tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen kell pályára lépnünk holnap. Tudjuk, hogyan kezdték a bajnokságot, de ez semmin sem változtat. Mi egy dolgot akarunk: jó meccset játszani, ahogy tettük azt San Sebastiánban is. Természetesen fejlődnünk kell, de ez mindig igaz. A lényeg, hogy csak a szombati meccsre koncentráljunk. A Betis kerete nem sokat változott az előző idényhez képest, viszont új edzőjük van. Pellegrini egy tapasztalt szakember, tudjuk, hogy mit adhat a Betisnek. Biztos vagyok abban, hogy jól felkészítette a csapatát, emellett remek játékosok állnak rendelkezésére. Úgy gondolom, a Betisnek jó szezonja lesz, és holnap is jó meccset fognak játszani."

Casemiro
"Ez az én dolgom. Holnap, mikor látjátok, hogy valaki kimaradt, valaki pedig bekerült a csapatba, akkor majd azzal jöttök, hogy máshogy kellett volna csinálni, másnak kellett volna játszani. Sok meccset fogunk játszani, és lesznek játékosok, akik több időt töltenek majd a pályán, de ez mindig is így volt. Erről szól egy csapat, ez a futball velejárója. Ez nem is fog változni. Engem az egész keret érdekel. Érzem és tudom, hogy minden játékos tudja valamiben segíteni az elképzeléseimet. Elhatároztam, hogy minden játékosomat megfelelően felkészítek, így bármikor, minden meccsen tudok választani közülük."

Martin Ødegaard
"Egy másik játékos, aki sokat tud segíteni a csapatnak, mivel a középpályán több pozícióban is képest játszani. Hosszú út áll mögötte, nagyszerű fizikai állapotban van, és az első meccsét már le is játszotta. Mindenkire számítok, nagyon sok mérkőzés van még hátra, és nagyon sűrű a menetrend. Hamarosan elkezdődik a Bajnokok Ligája is, úgyhogy különösen fontos, hogy mindenki rendben legyen."

Hatékonyság
"Az előző szezonban nagyon hatékonyak voltunk és meg is nyertük a bajnokságot. Voltak olyan periódusok, amikor könnyedén lőttük a gólokat, aztán volt olyan is, amikor kevésbé voltunk hatékonyak. Ezen dolgoznunk kell. Én vagyok az edző, nekem kell megoldást találnom erre a problémára. Azzal viszont nem értek egyet, hogy minden alkalommal amikor nem találunk be, akkor a hatékonysággal lenne probléma. Lesznek meccsek, amikor sok gólt szerzünk majd, és lesznek olyanok, amikor kevesebbet. Meg kell találni az egyensúlyt."

Jović és Benzema
"Együtt is tudnak játszani. Ahogy már mondtam, sok meccsünk van hátra, ezért sok lehetőségünk lesz arra, hogy különböző módon játszunk. Minden meccs más, minden meccshez más-más játékosok jelenthetik a különbséget. Sohasem mondtam és nem is gondoltam, hogy Jović és Karim nem lehet egyszerre a pályán. Biztos, hogy fognak együtt játszani."

Hazard, Asensio és Lucas
"Mindhárman nemrég tértek vissza a sérülésükből, még viszonylag kevés edzés van a lábukban. Bárki megkaphatja a lehetőséget, de a lényeg, hogy fizikálisan rendben legyenek. Szerdán ismét meccset játszunk majd, aztán jövő hétvégén ismét. Nagyon sok talákozó áll előttünk, szóval majd meglátjuk, kik fognak játszani. Hazardnak már nincsenek fájdalmai. Viszont még csak néhány edzésen van túl, nem szabad elsietni a visszatérést. Hazard a csapattal lesz, de ahogy korábban is mondtam, és ebben Edennel is egyetértünk, csak akkor fog visszatérni, ha 100%-os állapotban van."

Igazolások
"Október 4-ig bármi megtörténhet. Elégedett vagyok a kerettel, nekem vannak a legjobb játékosaim és teljesen megbízom bennük. Egy dolog a fontos, hogy fizikálisan mindenki rendben legyen. Ha megfelelően felkészülünk, akkor minden trófeáért harcban lehetünk. Nincsenek kéréseim és nem is lesznek."

Bale nyilatkozata
"Nem kívánok reagálni arra, amit Gareth mondott. A legjobbakat kívánjuk neki, nekünk most saját magunkra kell koncentrálni."

Játékosok, akik távoztak
"Mindegyikük sikereket ért el az utóbbi időben – vagy itt, vagy más csapatban. Viszont mindig lesznek játékosok, akik kevesebbet játszanak, ez már az én felelősségem. Mind a négy játékos, James, Bale, Reguilón és Achraf is remek munkát végeztek itt is és más csapatban egyaránt."

A Barcelona helyzete
"Nem igazán tudom, mi is történik náluk. Úgy gondolom, minden klubnak megvannak a maga dolgai és problémái. A Barcelona csapatként mindenhol a győzelemért fog harcolni. Ebben nem kételkedem."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK