Rodrygo: Neymarhoz és Robinhóhoz hasonlítottak, de én mindig próbáltam csak Rodrygo maradni

A Real Madrid brazil támadója hazája válogatottjával győzte le Bolívia nemzeti csapatát, majd azt követően adott rövidebb terjedelmű interjút, melyben beszélt a blancóknál betöltött szerepéről, valamint arról is, hogy miként segíti pályafutását Zinédine Zidane.

„Én csak egy kölyök vagyok, aki meghallgatja és figyel arra, amit az idősebbek mondanak neki. Úgy vélem, ebben az évben érettebbé váltam az életem több területén is. Nagyon sokan segítettek ebben, és ez nagyon boldoggá tesz.”

„Úgy gondolom, hogy a Zidane-nal való közös edzések sokat segítettek a játékom fejlesztésében, különösképp a szélsőjátékban. Nagyon fontos lecke volt számomra a felismerés, hogy sokkal többet játszhatok, ha mindkét szélen képes vagyok fejleszteni a játékomat. A Real Madridban leginkább a jobb oldalon kapok lehetőséget. Ehhez szükség volt egy alkalmazkodási folyamatra, de ugyanakkor ennek köszönhetően bővült a lehetőségeim köre – nemcsak a klubomban, hanem a válogatottban is. Hosszú távon sokat profitálhatok belőle.”

„A pályafutásom kezdete óta hasonlítgatnak Neymarhoz vagy Robinhóhoz, én azonban mindig csak Rodrygo szerettem volna lenni, aki a saját történetét írja. Az említett játékosoknak is megvan a maguk története. Ami engem illet, még mindig a pályafutásom elején vagyok. Neymarból vagy Robinhóból csak egy van. Mindig megpróbáltam lerázni magamról az összehasonlításból eredő terheket, és mindig megpróbálok csak Rodrygo maradni.”

„Fontos, hogy magas szintet érjek el, hiszen mind tudjuk, hogy kiváló játékosok játszanak az én posztomon. Elengedhetetlen, hogy amikor lehetőséghez jutok, akkor jól játsszak, és azt tegyem, amit az edzőim kérnek tőlem. Fontos továbbá a folytonosság is.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK