Ramos szerződéshosszabbítását mielőbb lezárná a klub

Minden eltelt héttel egyre biztosabbnak tűnik Sergio Ramos szerződéshosszabbítása. A védő szerződése a szezon végén lejár, és nem sokkal november előtt még mindig nem sikerült megújítaniuk azt a feleknek. Ha januárig sem történne egyéb fejlemény, onnantól Ramos szabadon tárgyalhatna más klubokkal. Azonban minden jel arra utal, hogy idáig nem fog fajulni a dolog, és a kapitány előbb vagy utóbb meg fog állapodni a Real Madriddal.

A közelmúlt történései is az újabb egyezség felé billentik a mérleget, mint például Ramos átlagfeletti teljesítménye az előző szezon utolsó 11 mérkőzésén. A csapat 21 góljából 6-ot ő szerzett, ezzel is nagy szerepet vállalva a bajnoki cím elnyerésében. Emellett ott vannak még a Manchester City és a Sahtar elleni mérkőzések a Bajnokok Ligájában. Ramos mindkét meccset kihagyni kényszerült, ami az eredményekben is megmutatkozott. A klubnál töltött ideje alatt szerzett történelmi jelentőségű góljain túl, mint például az Atlético Madrid ellen a Tizedik megnyerésekor fejelt egyenlítő találat, ott van az a beszédes statisztika, amely szerint a legutóbbi nyolc olyan BL-mérkőzéséből hetet elveszített a csapat, amelyeken a kapitány nem szerepelt.

„Sergio Ramos élete végéig itt lesz. Ő több, mint egy kapitány, mivel összekovácsolta a csapat mentalitását, és hihetetlen vezetői képességről tett tanúbizonyságot.” mondta Florentino Pérez még júliusban a bajnoki cím  pályán való ünneplése közben Valdebebasban. Ám azóta is telnek a hónapok, és még mindig nincs pont az ügy végén.

sergio ramos 2020.10.26.

A felek ugyanazon az állásponton vannak, mint amikor legutóbb tárgyaltak. A Real nem szívesen hosszabbítja meg több mint 1 évvel a 30 év feletti játékosainak szerződését (a legutóbbi eset Luka Modrić volt, akinek szintén lejár az idény végéhez érve a szerződése), míg Ramos egy 2 éves hosszabbítást és egy kisebb fizetésemelést szeretne. Florentino Pérez, azonban kiemelte, hogy a védő „többet keres, mint bárki más Madridban”. Ramoshoz közeli forrásoktól az AS megtudta, hogy a játékosnak nincs különösebb problémája az elhúzódó tárgyalásokkal. „Nem sietünk sehova, teljes mértékben megbízunk Florentinóban. Azok után, amik mostanában történtek, most jött el az ideje, hogy ezekről a dolgokról is szót ejtsünk” – mondták. Még az sem kizárt, hogy a kapitány elfogadja annak lehetőségét, hogy évről-évre újabb szerződéseket írjon alá.

Ramos kulcsszerepet vállalt a keret többi tagjának meggyőzésében a 10%-os fizetés csökkentéssel kapcsolatban (ami 20% lett volna, ha nem indul újra a szezon a szükségállapotot követően). A Real Madrid így képes volt összesen 50 millió euróval csökkenteni a fizetéseket, a kosárcsapat, a Castilla és a klub felsővezetésének bérét is.

A kapcsolat az elnök és a játékos között látszólag még sosem volt ilyen felhőtlen, így vélhetően csak idő kérdése az újabb megállapodás elérése.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK