Fogy az idő, és még mindig nincs egyezség a klub és Ramos között

Bár a klub és Sergio Ramos is azon dolgozik, hogy minél előbb megoldódjon a hosszabbítás kérdése, idáig mégsem sikerült aláírni az új szerződést.

Sokan még most sem értik, hogy a Real Madrid miért nem hosszabbította meg Sergio Ramos jövő nyáron lejáró szerződését. Ramosnak egyértelműen az a célja, hogy a Real Madridban fejezze be a pályafutását. Az idő viszont egyre csak fogy, és ha nem változik meg a helyzet, akkor a kapitány januártól szabadon tárgyalhat más klubokkal. Persze ezen sokan csak mosolyoghatunk, hiszen nem tudjuk elképzelni, hogy a csapat vezére, kapitánya, a világ legjobb középhátvédje ne a Real Madridban fejezze be pályafutását. Igaz, ezt Casillasról, Raúlról és Cristiano Ronaldóról sem tudtuk elképzelni.

Miért nincs egyezség? Mbappé és bevételkiesés

A klub elnöke minden bizonnyal már a jövő nyárra gondol, amikor is a legfontosabb Kylian Mbappé megszerzése lesz. A francia támadó viszont nem kevés pénzébe fog kerülni a klubnak, és így, hogy teljesen bizonytalan, mikor térhetnek vissza a szurkolók a stadionba, a klub bevételei is korlátozottak. A klubnál néhányan úgy gondolják, hogy itt az ideje új fejezetet nyitni, még mások pótolhatatlannak tartják Sergio Ramost. Az biztos, hogy mindkét fél próbálja megtalálni a kompromisszumos megoldást, sajnos ezt a folyamatot nem segítette elő a járványhelyzet.

A gazdasági visszaesés súlyosan érintette a klubot, bár még így is 319 ezer eurós profittal zárták a legutóbbi pénzügyi évet. Erre az idényre viszont 195 millió eurós bevételkieséssel számolnak. A klub már korábban megvágta a labdarúgók és a kosarasok fizetését is 10%-kal, de folyamatosan vizsgálják annak a lehtőségét, hogy egy újabb, 10%-os csökkentéssel tartanák egyensúlyban a Real Madrid gazdasági helyzetét. Ilyen körülmények között nem egyszerű szerződéshosszabbításokról beszélni, hiszen hogyan kínálhat a klub egy-egy játékosnak új, akár magasabb fizetést jelentő kontraktust, ha közben meg klubszinten csökkentik a fizetéseket. Ennek ellenére a vezetőség keresi a megoldást, de közben nemcsak Ramosnak, hanem Modrićnak, Carvajalnak, Iscónak, Lucasnak, Marelónak és Casemirónak is hamarosan újra kell tárgyalni a szerződését.

Folynak a tárgyalások, hétfőn többet is megtudhatunk

Az AS arról ír, hogy hétfőn Ramos és Florentino Pérez a nyilvánosság előtt fog beszélni, amikor is biztosan szóba jön a szerződéshosszabbítás. A spanyolok kedden játszanak Németországgal a Nemzetek Ligájában, a mérkőzés pedig Sevillában lesz, Sergio Ramos szülőföldjén, így ő fog részt venni a hétfői sajtótájékoztatón. A klub elnöke pedig hétfőn késő este a Cadena SER, El Larguero műsorának lesz a vendége.

A Real Madrid néhány héttel ezelőtt kezdte meg a tárgyalásokat Ramos képviselőivel. Az AS, a klubhoz közeli forrása úgy kommentálta a médiában terjedő híreket, hogy azok "vagy tiszta spekulációk vagy teljesen távol állnak az igazságtól. Aminek meg kell történnie, az meg is fog történni, ha lesz egy kis szünet a versenysorozatban". Ez a mostani válogatott szünet pedig pont jó időpont a hivatalos bejelentésre.

Sergio Ramos már 35 éves lesz, amikor a most futó szezon véget ér. Bár a fizikai állapota kitűnő, a Real Madridnak előbb-utóbb mégis el kell kezdeni gondokodnia Ramos potlásán. A spanyol hátvéd fizetése 15 millió euró, ezzel a klub egyik legtöbbet kereső játékosa, ez pedig szintén mérlegelniük kell Pérezéknek a mostani gazdasági helyzetben. Közben az El Chiringuitóban már arról beszéltek, hogy a PSG egy üres csekket ajánlana Ramosnak, aki Leonardo fő célpontja lesz jövő nyáron.

Sokak, például mi, szurkolók is a szívünkkel hoznánk meg ezt a döntést, a klubnak viszont a fejével kell majd. 

Forrás: as.com, marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK