Beharangozó: Sahtar Donyeck – Real Madrid: Előre a továbbjutásért!

Az utolsó előtti játéknapon a saját kezében van a Real Madrid sorsa, kedden este 18:55-től a Sahtar Donyeck csapata fogadja a habfehér alakulatot Kijevben. Sok múlik ezen az összecsapáson, madridi győzelem esetén biztossá válna a továbbjutás.

A királyi gárda legutóbb elérte célját, amikor az ukrán fővárosba látogatott. 2018. május 26-án a Kijevi Olimpiai Stadionban hódította el a csapat a Tizenharmadikat, egy eseménydús találkozón felülmúlva a Liverpool együttesét. Zidane fiainak az Inter ellen nyújtottakat kell megismételnie, az olaszok elleni kettős siker pedig azt is jelenti, hogy ma egy győzelemmel a továbbjutás is biztossá válna.

Real Madrid

„Ez a csoport legfontosabb mérkőzése, ezzel a három ponttal továbbjuthatunk” emelte ki a francia szakember a mérkőzés előtt. Nacho is megosztotta gondolatait az összecsapást megelőzően. „Ez egy különleges stadion, remélem, ez motivációt jelent számunkra a győzelemhez” – nyilatkozta. A 21 fős keretben ismét szerepel Karim Benzema neve, aki három találkozót hagyott ki, most viszont ismét csapata rendelkezésére állhat.

Korábbi találkozások

A királyi gárda eddig egyetlen alkalommal játszott az ukrán csapat ellen idegenben, a 2015-2016-os Bajnokok Ligája csoportkörében, később pedig meg is nyerte a sorozatot. Azon a mérkőzésen 4-3-ra győzött a habfehér együttes, a találkozót Lvivben játszották. A házigazda eddig 4 pontot gyűjtött a mostani kiírásban, így harmadik a "B" csoportban, egy jó eredménnyel azonban életben tarthatja továbbjutási esélyeit.

A mérkőzés előtt nyilatkozó Luís Castro hisz abban, hogy csapata képes lehet ismét meglepetést okozni a királyiak ellen, de a brazil középpályás, Tetê is bizakodó a találkozó kapcsán, bár mindketten tisztában vannak a Real Madrid erősségeivel.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK