Courtois: Könnyen befújt tizenegyest kaptak

Az Elche elleni 1-1-es döntetlen után Casemiro és Courtois is nyilatkozott.

Thibaut Courtois

Fájó döntetlen, kétes büntető
"Nem örülünk az eredménynek, hiszen a három pontért jöttünk. Az első félidőben jól teljesítettünk, több helyzetet is kialakítottunk és a vezetést is megszereztük. Az ellenfél főleg kontrákból veszélyeztetett. Aztán kaptak egy büntetőt. Nem láttam pontosan, mi történt, de szerintem túlságosan könnyen befújt tizenegyes volt. Néha a bírók megadják az ilyet, néha viszont nem. De ha ez tizenegyes, akkor az első félidőben Benzema visszahúzása is az volt. Ha viszont azt nem fújod be, akkor a túloldalon se fújd be, amikor hasonló eset történik. Szerintem így lenne korrekt. Ezek a mezhúzások gyakran megtörténnek a tizenhatoson belül, de nem gondolhatunk folyton a bírókra. Ha így tennénk, akkor minden apró szabálytalanságra oda kellene figyelnünk, miközben ezek miatt felesleges megszakítani a játékot."

Courtois

Elbízta magát a csapat?
"Nem, nem erről van szó. Sokkal inkáb arról, hogy kiegyenlítettek egy büntetőből, és sokkal kényelmesebben játszottak. Két vonalban védekeztek, és nagyon közel voltak egymáshoz, szorosan együtt mozogtak, így pedig nagyon nehéz megtalálni a rést a kapuhoz. Amikor mégis helyzetbe kerültünk, akkor pedig Edgar védett nagyokat. Jó sorozatban voltunk, ezért nagyon kár az elhullajtott két pontért. De nem tehetünk mást, folytatni kell a munkát."

Szomorúak vagytok?
"Nem, sokkal inkább frusztráltak, hiszen egy győzelmet engedtünk ki a kezeink közül. És amúgy sem lehetünk szomorúak, hiszen nagyon jó sorozat áll mögöttünk. A második félidő nem volt a legjobb, de most már a Celta ellen meccsre kell gondolnunk."

>>>Zidane mérkőzés utáni nyilatkozatát ide kattintva olvashatod el<<<

Casemiro

A mérkőzés
"Nagyon szép győzelmi sorozatban voltunk, és most ezt szerettük volna folytatni. Sajnos nem sikerült, de nagyon messze van még a bajnokság vége. Ilyen a futball. Jól kezdtük a mérkőzést, jól játszottunk az első félidőben, több helyzetünk volt és gólt is szereztünk. De az ellenfélnek megvolt a saját terve, és végül sikerült kiegyenlíteniük."

"Aztán keményen küzdöttünk, de az Elche nagyon jól védekezett és kizárólag a kontratámadásokra rendezkedtek be. Mindig győzni akarunk, mindig így lépünk pályára. Sajnos most ez nem sikerült, de folytatnunk kell a munkát, messze még a vége. Ez a Real Madrid, néhány nap múlva újra egy fontos mérkőzés vár ránk a Celta Vigo ellen."

A játékvezetői döntések
"
Nem fogunk a bíróról beszélni. Azért van itt, hogy segítse a játékot, ugyanez igaz a VAR-ra is. Csak is a futballról és a csapatunkról beszélünk."

Forrás: as.com, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK