A Dortmund hosszabb távú maradásra biztatja Hålandot

Az szinte biztosnak tűnik, hogy Erling Håland egy nap elhagyja a Borussia Dortmund csapatát, a klub elnöke, Hans-Joachim Watzke azonban türelemre intette a fiatal támadót azzal az érvvel, hogy fejlődése a német csapatnál is biztosított.

A csatár az érkezése óta szüntelenül szerzi a gólokat a Rajna partján, jelenleg pedig Kylian Mbappéval lehet egy lapon említeni, már ami az értéket és a keresletet illeti. A fizikai adottságairól híres fiatalt szinte lehetetlen megállítani, 2020-ban mindössze egyetlen sérülés akadályozta meg a gólszerzésben.

„Erling is, és az ügynöke, Mino Raiola is tudja, mire képes a Dortmundban” – nyilatkozta Watzke a Kickernek adott interjújában. „Azt tanácsolnám neki, hogy tegye azt, amit Robert Lewandowski is, aki türelmesen, hosszú utat bejárva vált világklasszis játékossá.”

„Ezt nem lehet egyetlen év alatt elérni. Egyértelmű, hogy amennyiben Erling egyszer itthagy minket, akkor egy, a Dortmundnál is nagyobb csapatba igazol majd, és nem sok ilyen együttes van a világon. Ha egy Real Madrid kaliberű klubhoz akarsz igazolni, akkor világklasszisnak kell lenned.”

Lewandowski négy szezont húzott le a Dortmundban Jürgen Klopp irányítása alatt, majd ingyen távozott a Bayern München együtteséhez, góljai pedig két bajnoki címhez segítették a Dortmundot.

Håland jelenlegi szerződése 2024-ig szól, Watzke pedig folyamatosan tagadja, hogy lenne bármilyen kivásárlási záradék vagy szóbeli megegyezés, mely alapján 2021-ben távozhatna a norvég tehetség. A médiában megjelent információk szerint ezzel ellentétben 75 millió euróért bárki tárgyalhat vele 2022-től, azonban hivatalosan ezt sehol sem erősítették meg.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK