Reinier számára Németország eddig nem hozta meg a kívánt áttörést

A brazil támadó a szezont megelőzően távozott kölcsönbe a Borussia Dortmundhoz, azonban ott sem bővelkedik játékpercekben. Az idény során mindösszesen 136 percet töltött eddig a pályán, az új vezetőedző, Edin Terzic irányítása alatt pedig még egyszer sem léphetett pályára.

Reinier előtt az alagút végén a játéklehetőséget jelentő fénynek még csak a foszlánya sem látszik. Az ígéretes brazil a szezon kezdete előtt több játékperc reményében repült Madridból Dortmundba, azonban erre még várnia kell… Nem tudott maradandót alkotni Lucien Favre kezei alatt, és Edin Terzic érkezésével sem változott a helyzete, amióta a szakember decemberben átvette Favre helyét. Reinier az új edző irányítása alatt még egyszer sem kapott lehetőséget, és Favre éra alatt is csak 136 játékpercig jutott.

A játékos a közelmúltban családjával és menedzserével, Giuliano Bertoliccival is beszélt jelenlegi helyzetéről. Ronaldo és együttese, a Real Valladolid kész lett volna egy kölcsönajánlatot letenni érte az asztalra, és visszahozni őt Spanyolországba, azonban Reinier visszautasította az ajánlatot, hogy képességét bizonyítva megküzdjön a helyéért Dortmundban. A tavaly 30 millió euróért Madridba érkező játékos, aki 2026 júniusáig szóló szerződést írt alá a Real Madriddal, elhivatott, hogy Németországban töltött ideje sikerrel záruljon, ezzel is egy újabb lépcsőfokot teljesítve a fejlődésében.

„Mint város, Dortmund nem hasonlítható Rióhoz vagy Madridhoz. Ez egy a munkásosztály által formált város, ami számomra szimpatikus. Brazíliában a Borussia Dortmund jól ismert arról, hogy itt a fiatal játékosoknak sok lehetőséget biztosítanak” – monda Reinier még a kölcsönbe érkezése elején és a lehetőségekbe vetett hite azóta sem csökkent. Említésre méltó, hogy mindösszesen csak 19 éves, mégsem okozott neki problémát a váltás és a német életstílushoz való alkalmazkodás. Úgy tekintenek rá csapaton belül, mint bárki másra, jól kijön a csapattársaival, és a többiekhez hasonlóan keményen edz, hogy meggyőzze Terzicet, hogy képes lenne érdemben hozzátenni a csapat játékához. Az edző vélhetően hamarosan kénytelen lesz rotálni a csapatát. A Dortmund jelenleg három sorozatban is érdekelt, aminek következtében kipihenten és sérülésmentesen kell tartaniuk a játékosaikat, különösen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszához érve.

Reinier lehetőségeinek számát nagyban befolyásolni fogja Marco Reus állapota. Reus kétségkívül az első ember Reinier posztján. Reinier és a Real Madrid egyaránt bízik benne, hogy végül kamatozni fog a kölcsön, különösen miután Hakimi dortmundi időszaka nagy sikert hozott. Viszont előbb vagy utóbb mindenkinek elfogy a türelme. Ha Reinier helyzetében nem következik be változás a nyárig, Madridban megszüntethetik a kölcsönről szóló megállapodást, hogy egy új csapatot keressenek, ahol további tapasztalatot gyűjthet a tinisztár az ideje pazarlása helyett.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK