Bale fizetése is gátolja Ramos maradását

A Real Madrid továbbra sem jutott egyezségre a lejáró szerződésű Sergio Ramosszal, így könnyen elképzelhető, hogy a csapat kapitánya nyáron távozik a spanyol fővárosból.

A klub nem tudja biztosítani a védő jelenlegi bérét a járványhelyzetnek köszönhetően, így az új szerződésben annak csökkentését kérték a 34 éves védőtől, ő azonban ezt elutasította. Annak érdekében, hogy a királyi gárda némi levegőhöz jusson a pénzügyek terén, minél hamarabb meg kell szabadulnia Gareth Bale-től és kirívóan magas fizetésétől, még mielőtt a játékos kontraktusa az utolsó évébe lép.

A walesi szélső jelenleg a Tottenhamben szerepel kölcsönben, de a csapat vezetőedzője, José Mourinho nem tart igényt a játékos további szolgálataira. Ez azt jelenti, hogy 30 millió eurós éves bérét a Real Madridnak kellene fizetnie, amennyiben nyáron visszatér és megkezdi szerződése utolsó idényét a spanyol fővárosban. Amennyiben ez megtörténik, elvész a lehetőség arra, hogy ezt a hatalmas pénzügyi terhet ledobja a válláról a klub, és ez a szituáció újabb törést eredményezne az öltözőben.

Ramos és Lucas Vázquez sérelme

A királyi gárda többféleképpen is jelezte, hogy mindenkinek meg kell húznia a nadrágszíjat ebben a nehéz helyzetben. A keret két legjobban fizetett játékosa Ramos és Bale, és míg előbbi 668 mérkőzésen szerepelt a klub színeiben, utóbbi a lehetséges játékpercek mindössze felét használta ki kölcsönszerződése előtt.

Sergio Ramos

Ezek a tények Lucas Vázquezre is negatívan hathatnak, akitől szintúgy elvárják, hogy lemondjon fizetése egy részéről, miközben idén 20 találkozót játszott le pihenés nélkül. Ramoshoz hasonlóan ő is tárgyal a klubbal és ő sem tudja, mi lesz vele a következő idényben, annak ellenére, hogy Zidane csapatának fontos tagja – ez nem mondható el Bale-ről, a csapat legjobban fizetett játékosáról.

Hazard fizetése és a lehetséges igazolások

A Ramos és a Real Madrid közötti tárgyalások holtpontra jutottak, és látszólag egyik fél sem hajlandó engedni. A királyi gárda kész elengedni őt, amennyiben nem fogadja el a fizetéscsökkentést; míg a játékos úgy érzi, nem kellene ilyesmire kényszeríteni azután, hogy több, mint 10 éve szolgálja a csapatot.

Ramos térdsérüléssel játszott addig, ameddig csak lehetett, és végül nem maradt más választása, mint a műtéti beavatkozás. Ugyanakkor sértettnek is érezheti magát az olyan játékosok viselkedése miatt, mint Hazard, aki körülbelül ugyanannyit keres, de emellett több időt is tölt a rehabilitációs központban, mint a pályán.

Érkezése óta a lehetséges játékpercek mindössze negyedét töltötte a pályán, így mutatója még Bale-énél is rosszabb, ezt a teljesítményt látva pedig kijelenthető, hogy újabb évi 28 millió euró úszik el teljesen feleslegesen.

Lucas Vázquez

Ramos tábora azt is sérelmezheti, hogy míg őt – a klub kapitányát, vezérét és egyik szószólóját – fizetéscsökkentésre akarják kényszeríteni, addig az együttes olyan nagynevű játékosok megszerzésén ügyködik, mint Kylian Mbappé vagy Erling Håland.

A játékos és a klub között húzódó ellentéteket nehéz feloldani, és ezek hordoznak magukban néhány sajátosságot is. Ha Ramos beleegyezik a csökkentésbe, az azért lesz, hogy a passzív Bale teljes fizetését el lehessen utalni. Amennyiben a távozás mellett dönt, a klubnak egy új középhátvéd után kell néznie, aki ugyanekkora, ha nem magasabb igényekkel rendelkezik majd.

Ez a helyzet David Alabával, aki bizonyos hírek szerint évi 22 millió eurót szeretne a szolgálataiért cserébe. A szituáció továbbra is egy bonyolult kirakós, amelynek nincs egyértelmű vagy azonnali megoldása.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK