Egytől egyig: Atalanta – Real Madrid (0-1)

A Real Madrid az Atalanta ellenében lépett pályára tegnap, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keretein belül. Előzetesen a 0-1-es eredménnyel mindenki kiegyezett volna, azonban a látottak hagynak némi keserű szájízt a madridistákban. Nézzük meg, hogy pontszámokban hogyan is mutatkozik meg mindez.

Csapatok 

Atalanta (6,5)

A meccs előtt sokan a bergamói alakalutatot tartották az esélyesebbnek, hiszen a Madridnál rengeteg sérült van, illetve Európa egyik leghatékonyabban támadó csapata az olasz gárda. A tegnapi kilencven perc során azonban nem tudtak sokat mutatni, köszönhetően egy gyorsan beszerzett buta, ám de jogos piros lapnak. Onnantól kezdve teljesen megváltozott a játék képe, Gasperini mester gyorsan le is kapta Zapatát, hogy megerősítse a védekezést, majd a második félidő nagy részében a saját tizenhatosuknál védekeztek az olaszok. Az egyetlen cél az volt, hogy megpróbálják lehozni a meccset 0-0-ra, esetleg egy kontrából megszaladni, és veszélyt kelteni. Egyik sem jött össze, de nem sokon múlt. 

Real Madrid (8)

Picit felemás érzések keringenek az emberekben a tegnapi meccset illetően. Az szerintem nem kérdés, hogy a keret hirdetésekor mindenki aláírt volna egy 0-1-es eredményt, azonban a mutatott játék, és a korai piros lap miatt sokan érezhetik úgy, hogy elszalasztotta a csapat annak a lehetőséget, hogy lezárják a párharc kimenetelét. Természetesen van ebben igazság, de láthatjuk már két éve, hogy a jelenlegi Madrid kriptonitja a tömören beszoruló védekező csapatok, mert egyszerűen nincsenek meg azok az emberek a csapatban, akik hatékonyan és megbízhatóan képesek lennének feltörni ezt a védekezési formát. Az első játékrészben több mutatós támadást is tudott vezetni a csapat, elég csak a kiállítás előtti zsugázásra gondolni, ám a második játékrészben, főleg Mariano beállása után eléggé leült a csapat, megszűntek az addigi labda nélküli mozgások, és egy állóháború vette kezdetét. Ezekben a percekben az egyetlen izgalom forrás számomra abból adódott, hogy még mindig nem érkezett meg a rendelt döner és schnitzel, és féltem, hogy nem ment át a rendszeren a rendelésem.  Végül megjött a kaja is, illetve az áttörés is Mendynek köszönhetően. Nagyon sokat számíthat ez az idegenbeli gól a párharc végkimenetelét illetően.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Nacho (9)

Hibátlan teljesítményt nyújtott a saját nevelésű Jolly Jokerünk. Nincs olyan madridista a világon, aki ne szeretné szívből Nachót, nem véletlenül. Amikor lehetőséghez jut, rendre erején felül teljesít, szinte a világ összes csapatában fix kezdő helye lenne, de neki itt van a helye. Ha a szólójából betalált volna, akkor kérdés nélkül megkapta volna a tízes értékelést. 

Courtois (-)

Immáron négy egymást követő meccsen nem vették be a hálóját, de tegnap ehhez neki vajmi köze volt. Lényegében egy vertikálisan mozgó bábut is be lehetett volna rakni a helyére, akkor se változott volna az eredmény. Teljesen felesleges értékelni. 

Lucas Vázquez (8)

Ismét Carvajal helyén játszott, és ismét egy megbízható, jó teljesítményt nyújtott. Lucas találkozott a csapatból másodszor a legtöbbet a labdával, volt három szerelése, két tisztázása és megelőző szerelése, illetve három beadása is. Támadásban a második félidőben többet tett hozzá a meccshez, de amiben igazán jó, azt most nem tudta kamatoztatni, hiszen nem várta középen senki a tű pontos beadásokat. 

Raphaël Varane (7,5)

Úgy tűnik, hogy összekapta magát a francia középhátvéd, ez már zsinórban a sokadik jó teljesítmény volt tőle. Négy tisztázásával ő volt a legjobb ebben a mutatóban a madridiaknál, de amúgy is végig megbízható, agresszív és tiszta játékot nyújtott. 

Mendy (8,5)

A szerkesztőségnél a francia nyerte a mérkőzés legjobbja címet, azonban szerintem Nacho jobban rászolgált. Mendy is egy fantasztikus meccsen van túl, ám kevésbé volt biztos, mint a spanyol, illetve volt egy beadás, amit csúnyán elnézett, és abból lehetett volna probléma. A támadásokhoz nagyon jól kapcsolódott be, több szép kényszerítője és bemozgása is volt Vinivel, az egyik ilyenből ki is harcolt egy piros lapot. Nem fogadtam volna rá nagy összeggel, hogy ha nem faultolják akkor gólt szerez olyan szögből, de megköszönhetjük ezt most Freulernek.  

Casemiro (8)

A tank a kiállításig is, és utána is fantasztikusan szűrte a pálya közepét. A brazilnak volt a legtöbb megelőző szerelése, támadásban háromszor próbálkozott, egyszer közel is járt a gólszerzéshez, ám Gollini szép reflex mozdulattal tudta hárítani a fejesét. A begyűjtött sárgája miatt nem lehet ott a visszavágón, ami adott esetben sokba kerülhet a gárdának. 

Toni Kroos (9)

Zseni ez az ember. A madridiak legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt tegnap, minden támadásban részt vett, tű pontos átadásai és tempóváltásai voltak. Ha Casemiro fejesét nem védi az olaszok kapusa, akkor gólpasszal zárhatta volna a meccset.  

Luka Modrić (8)

A horvát karmester is egy jó találkozón van túl, sokat mozgott labda nélkül is, hiszen neki jutott az a feladat, hogy megpróbálja összekapcsolni a középpályát a támadó trióval, azon belül is legfőképp Iscóval. Többször próbálkozott távoli lövésekkel, ám ezek rendre elkerülték a kaput. A második félidő elején az egyik ilyen majdnem bepattogott, de pár centivel elkerülte az olaszok kapuját a labda. Összességében a CKM egy újabb fantasztikus meccsen van túl, egészen félelmetes, hogy ez a trió mennyire dominálja az európai futballt, még a mai napig is, és ha csak fele ekkora minőség lenne a támadó szekcióban, akkor nem lenne kérdés, hogy melyik csapat a legesélyesebb a végső győzelemre. 

Marco Asensio (4)

Volt egy szabadrúgása a második félidőben, amit könnyedén tudott hárítani Gollini, és ezzel minden hozzájárulását le is tudtuk a tegnapi meccshez. A szerkesztőségen többen vannak azon a véleményen, hogy a pálya közepén kéne kipróbálni, mert a szélen nem jönnek ki az erősségei. Az biztos, hogy ez a teljesítmény kevés, és ha lenne alternatívája, akkor nem játszana jelenleg.  

Vini Jr. (7)

Tegnap hasznosan játszott a brazil tini, amin eléggé meglepődtem. Volt több jó csele is, sokszor faultolták öt veszélyes helyen, illetve nem volt jellemző a játékára a meggondolatlanság. A helyzetét természetesen kihagyta az első félidőben, ám ez most nem volt egy ajtó-ablak lehetőség. A cseréje szerintem nem volt indokolt, én Asensiót kaptam volna le Zidane helyében.  

Isco (7)

Nem volt ez rossz a spanyoltól, aki egy nagyobb jegeltetés után lett újra elővéve. Több jó ütempasszal vetette észre magát, melyekkel felgyorsította a támadásokat, ám sokszor nyomták el, illetve borzalmasan lassú volt több helyzetben is.  

Cserejátékosok

Mariano Díaz (4)

A beállása után kezdődött az igazi állóháború, semennyire nem tudott veszélyes lenni a kapura. Nem is emlékszem, hogy találkozott-e egyáltalán a labdával abban a 35 percben amit kapott.

Sergio Arribas (-)

Futott párat, passzolt kilencszer, és ennyi.  

Hugo Duro (-)

A beállása után azon morfondíroztam, hogy a következő Raúl-Morientes csatárduettet láthatjuk Hugo Duro és Mariano személyében. A másik gondolat ami eszembe jutott, az az, hogy Szalai sajnálhatja, hogy nem tíz évvel fiatalabb, mert ebben a jelenlegi Madridban ma lehet hogy öt küldték volna fel a pályára.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)

Jó eredmény, de talán lehetett volna több is. Szerintem jól tette, hogy változtatott a kezdőn, ezzel akarta megfékezni az Atalanta gyors támadásait, és a kiállításig sikerült is ezt elérnie. Azt tudhattuk, hogy a gólszerzés elég nehéz lesz, hiszen nem volt Benzema, aki az első, és egyetlen gólfelelősünk az elmúlt években. Ennek megfelelően Zidane parancsba adta, hogy ne legyenek beadások, és hogy próbálkozzunk távoli átlövésekkel. Az egyik ilyen átlövésből gól is született, noha azóta kiderült, hogy nem Mendynek kellett volna ott lennie, de ha már ott termett, akkor köszönte szépen, és a gyengébbik lábával betekerte. Ami a cseréket illeti, nem volt túl sok opciója a mesternek, az tetszett, hogy viszonylag hamar változtatott, azonban szerintem hiba volt Vinit lekapni. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK