Nacho: Elismerést érdemel az, amit a csapat véghez visz

Az Atalanta ellen idegenben 1-0-ra megnyert mérkőzést követően a Real Madrid játékosai közül Nacho, Courtois, illetve Lucas nyilatkozott, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat kapott gól nélkül hagyja el Bergamót.

Nacho

„Nehéz mérkőzés volt, mivel a kiállítást követően nagyon visszazárt az Atalanta, viszont Mendy nagyszerű lövése révén sikerült gólt szereznünk. Gratulálnunk kell neki, mivel nagyon sokat jelent ez a gól, azonban a visszavágó még hátravan.”

„Az a célunk, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccseket. Az elmúlt időszakban védekezés terén nagyszerű munkát végeztünk, és ez ma sem volt másképp. Egy ilyen jól támadó csapat ellen, mint az Atalanta, ez nem egyszerű. Azzal, hogy megfogyatkozott az ellenfél, több terület szabadult fel, ezért többször is előre mentem, mivel ez is egy módja a védelmi vonalak megbontásának, és még szívesen is csinálom. Egyik alkalommal minden tökéletesen ment, egészen az utolsó labdáig, amit sajnálok, azonban elégedett vagyok a teljesítményünkkel és a kulcsfontosságú győzelem megszerzésével.”

Nacho

A gól
„Csupán egy gólt szereztünk, azonban ahogy az elmúlt meccseken, ma is az volt a legfontosabb, hogy egyet sem kaptunk. Elismerést érdemel, amit a csapat tesz. Újra versenyben vagyunk a bajnoki címért, és szépen jönnek az eredmények.”

A csapat teljesítménye
„Felemás érzésekkel távozunk, mivel szerettünk volna több gólt szerezni, azonban tisztában kell lennünk a helyzetünkkel. Remélhetőleg a sérültek jó formában térnek majd vissza a sorozatok hajrájára.”

Courtois

A mérkőzés
„A részemről nehezebb mérkőzésre számítottam, azonban jól védekeztünk. A piros lap abban könnyítette a helyzetünket, hogy nem tudtak akkora hangsúlyt fektetni a támadásra, azonban ettől eltekintve egy nehéz meccs volt. 10 emberrel védekeztek kontrákra játszva, ezáltal nehezen találtunk réseket. Végül azonban Mendy szép lövésének köszönhetően győzelemmel térhetünk vissza Maridba.”

Courtois

„Az Atalanta mindig gólzáporos meccseket játszik, ezért nehéz mérkőzésre számítottunk, a kiállítást követően viszont érthető volt, hogy mélyen védekeztek. Végig összpontosítanunk kellett, nagy mezőnyfölényünk volt, amit azonban nem mindig tudtunk kihasználni, de sikerült az áhított gólt megszereznünk, és vele együtt a győzelmet is, ami nagyon sokat számít itt. Nem hihetjük azt, hogy ezzel véget ért a munka. A visszavágó legalább ilyen megerőltető lesz, és továbbra is maximális koncentrációra lesz szükségünk.”

Sérülések
„Sok sérülés sújtja a csapatot, azonban azért küzdünk, hogy amikor mindenki visszatér, együtt tudjunk harcolni a Bajnokok Ligája megnyeréséért és a bajnoki címért. Mindent bele fogunk adni ezért. Nagyszerű teljesítmény, hogy a legutóbbi négy mérkőzésünkön egy gólt sem kaptunk. Ezen az úton kell folytatnunk.”

Lucas

Az eredmény
„A legfontosabb az, hogy előnnyel várhatjuk a visszavágót, bármekkora is az az előny. Egy kemény mérkőzésre számítottunk egy jó formában lévő ellenfél ellen, és végül sikerült egy megérdemelt sikert aratnunk.”

Lucas

Freuler kiállítása
„A kiállítást követően is ugyanolyan nehéz dolgunk volt, mivel nagyon betömörültek és nehezünkre esett fogást találni rajtuk, azonban végül Mendy gólja a győzelmet jelentette. Egy remek találat volt, és mindannyian örülünk neki. Elég tapasztalatunk van a Bajnokok Ligájában, hogy tudhassuk, hogy ezek a párharcok apróságokon múlnak. Gyorsan történt. Nem tudom biztosra mondani, hogy piros volt vagy sem. Még nem lefutott a párharc, azonban sikerült egy kicsi előnyt kiharcolnunk a visszavágó előtt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK