Zidane: Az eredmény nekünk kedvez, de semmi nem dőlt el

A virtuális sajtótájékoztatón Zidane értékelte a látottakat az Atalanta elleni nyolcaddöntő 1-0-ra megnyert első mérkőzését követően.

A mérkőzés
„Nem tudom, hogy a kiállítás mennyire volt döntő fontosságú. A bíró hozott egy döntést. Nem volt különösen jó mérkőzés, mivel 10 ember ellen játszottunk. Összességében nagyon fontos volt számunkra, hogy idegenben gólt tudjunk szerezni. Még semmi sem lefutott, hiszen van még egy mérkőzés. Az Atalanta egy kitartó, erős és jól védekező csapat. A ma született eredmény azonban nekünk kedvez.”

„Nem volt kellemes meccs, mivel nem találtunk fogást rajtuk. Amikor 10 ember ellen játszol, akkor 10 ember ellen játszol. Számunkra az eredmény a legfontosabb. Gólt szereztünk idegenben és sikerült kapott gól nélkül zárnunk, viszont még van egy visszavágó, így nem tekinthetjük lefutottnak a párharcot. Jól kell majd teljesítenünk Madridban.”

Zidane

A győztes gól
„Ez egy begyakorolt figura volt. Bár nem Mendynek kellett volna lőnie, ő megtette és igaza lett. A jobb lábával erősebben lő, a ballal viszont pontosabban.”

„Változtattunk a taktikán. Miután megtudtuk, hogy 3 védővel fognak kezdeni, Iscót tettük a kezdőbe, hogy zavart keltsen a sorok között, így teret adva Viníciusnak és Asensionak, hogy sebeségükkel a védők mögé kerülhessenek. Volt egy fordulópont a mérkőzésben, amiből jól jöttünk ki, annak ellenére, hogy nem játszottunk jól.”

Isco
„Ő a mi játékosunk. Ma játszott, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban erre nem volt sok lehetősége, különösen nem a kezdő 11-ben. Tudjuk mire képes és bármikor játszik, a maximumra törekszik. Ma több mint egy órányi klasszis teljesítmény nyújtott.”

Sérülések
„Mi csak folytatjuk azt, amit eddig is csináltunk. Tény és való, hogy sok a sérült, azonban a bevethető játékosok remek teljesítmény nyújtanak, különösen a védelemben. Mindannyian rettentő elszántak. Amikor változtatásokra kényszerülünk, akkor is sikerül jó teljesítmény nyújtanunk. Voltak nehézségeink támadás terén, azonban elégedett vagyok mindenkivel és így kell folytatnunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK