Mbappé kivárása a Real Madridnak kedvezhet

A napokban a francia L'Equipe írt új fejleményeket Kylian Mbappé szerződéshosszabbításáról. A Paris Saint-Germain támadójának 2022 júniusáig szól jelenlegi kontraktusa, emiatt egyre inkább közeledik az az időpont, amikor döntenie kell: hosszabbít vagy távozik.

A PSG sportigazgatója, Leonardo két hete a France Bleu-nek úgy nyilatkozott, hogy "hamarosan elérkezik az a pillanat, amikor állást kell foglalnunk és meg kell hoznunk bizonyos döntéseket". Szerda este a párizsi csapat a Barcelonát búcsúztatta a Bajnokok Ligájából, majd a mérkőzést követően a PSG elnöke, Nasser Al-Khelaifi elég határozottan nyilatkozott Mbappéról: "Mbappé és Neymar Párizshoz tartoznak, és örökre itt fognak maradni".

A kijelentés mögé sok mindent be lehet látni: lehet egy üzenet a játékosok felé, de lehet, csak a pletykákat szerette volna ezzel visszaszorítani. Nem véletlenül, hiszen ebben a helyzetben nem Mbappét szorítja az idő, sokkal inkább a párizsi csapat vezetőségét. Sőt, a L'Equipe szerint Mbappé minél tovább a kivárásra szeretne játszani, ezt az újságnak egy forrásuk is megerősítette: "A klub szempontjából túl nagy a tét, ezért kénytelenek belemenni ebbe a játékba. De egyébként, amikor van egy ilyen játékosod, akkor nem fordulhat elő az a helyzet, hogy már csak két éve legyen hátra a szerződéséből."

Ez egyértelmű kritika a PSG vezetősége felé, akik nem kezelték megfelelően a helyzetet, és most már nem is ők diktálnak. A PSG legutóbb, 4-5 éves szerződést ajánlott a játékosnak, egy elképesztően magas fizetés mellett. Mbappé még gondolkodási időt kért, erről kétszer is beszélt nyilvánosan az elmúlt hónapban. A L'Equipe hozzáteszi, hogy a 22 éves támadónak nem egyezik a céljaival az, hogy még 4-5 évig a francia bajnokságban fuballozzon.

Bizakododó madridiak: Håland 2021, Mbappé 2022

A francia lap szerint most az a legvalószínűbb, hogy Mbappé nem távozik 2021-ben, de nem is hosszabbít a PSG-vel. Ez a felállás pedig biztosan örömmel töltené el a Real Madrid vezetőségét.

Mbappéval kapcsolatban a MARCA újságírója, Jose Felix Diaz írt arról, hogy a Real Madrid hajlandó lenne még idén kifizetni Mbappéért azt az összeget, amit a PSG kér, amennyiben a játékos nem hosszabbítja meg a szerződését. Emellett azonban több spanyol forrás is megerősítette, hogy Madridban a 2021-es nyár fő célpontja Erling Braut Håland lesz, Mbappé pedig 2022-ben érkezhet. A hírre reagált az egyik legmegbízhatóbbnak számító spanyol lap, a COPE újságírója, Arancha Rodríguez is, aki arról beszélt, hogy a Real Madrid biztosan igazol idén nyáron egy szupersztárt. Sőt, azt a már-már "túl szép, hogy igaz legyen" forgatókönyvet is levezette, hogy Haaland érkezik most nyáron, majd Mbappé 2022-ben ingyen.

Tényleg túl szép, de legyen igaz.

Forrás: Infinite Madrid
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK