Ne rontsd el, Cristiano, ne gyere vissza Madridba!

Az elmúlt hetekben felerősödtek azon pletykák, melyek Cristiano Ronaldo visszatérését vizionálják. Erősítés lenne, vagy csak hátrányt jelentene? Megéri visszaigazolni, amennyiben lehetőség nyílik rá? Raúl Valera szerint a portugál legenda nagy hibát követne el, ha visszatérne.

Ne rontsd el, Cristiano Ronaldo. Ne gyere vissza. Ne változtasd meg ennek a megismételhetetlen időszaknak a végét. Érzésem szerint a Real Madrid szurkolói már nem haragszanak amiatt, ahogyan elbúcsúztál. Izzadtságtól átázott habfehér mezben, a BL-győzteseknek járó konfettiesőben a kijevi éjszakában, ellentmondásos módon kinyitva a kijárati ajtót annak a Gareth Bale-nek, aki a döntő legjobbja volt, köszönhetően történelmi találatának.

Minden bizonnyal minden madridista azt akarja, hogy hunyd le a szemed, és képzeld el, ahogy bármely spanyol csapat ellen gólt szerzel. Mindegy, milyen mérkőzésről, versenysorozatról beszélünk. Senkit sem érdekel már az ügyed az adóhatóságokkal vagy a vágyad, hogy több pénzt keress és így kényszerítsd Florentino Pérezt további áldozatok meghozatalára.

Nem tudod megugrani azt, amit a Real Madridnál elértél. Ha a gárda fejlődni is fog csapatként, semmi sem lesz már ugyanaz. Mert nem tudom elképzelni, hogy úgy jössz vissza elbúcsúzni, hogy nem akarsz versenyezni, hogy elfogadsz egy másodlagos szerepet és hagysz egy másik támadót kibontakozni Karim Benzema személyében.

Ha nem tetszik Torinó, ha nem szeretsz a Juventusban játszani, próbáld ki magad máshol: Angliában vagy a hazádban, Portugáliában, esetleg egy másik ligában, ahol többet pihenhetsz, még ha ez nem is fér most a fejedbe. Ne ragaszkodj azonban ahhoz, hogy újraírd azt a több mint 400 mérkőzést és találatot a Real Madrid színeiben, amelyeket idilli módon lezártál és talán egy fél évszad is kell ahhoz, hogy valaki megközelítse a számaidat és a nyomdokaidba lépjen.

Az tesz emberivé, ha elfogadod a hibáid. Ha nincs is most tető a fejed felett, a Bernabéun kívül gyakran hideg van és kabát nélkül láttak ott. Egy jótanács ez Sergio Ramosnak. Még az alteregódnak, Lionel Messinek is.

De Cristiano, egyszer vissza kell térned a Real Madridhoz, hogy a klub lehető legjobb nagykövete légy és néhány év alatt tiszteletbeli elnökké avassanak. De nem játékosként.

Eljött Kylian Mbappé ideje. Vagy Erling Hålandé. Vagy Harry Kane-é. Vagy egy új arcé. Vagy bárkié, akinek még befejezetlen ügye van Madridban. Ahogy Cervantes is jelezte a Don Quijotéban: a második rész sosem jó. Cristiano és fegyverhordozója, Jorge Mendes. Az idő kereke pedig a Fehér Hold Lovagjává alakult.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK