Nagy nyári tervek a Real Madridnál

Mbappé, Håland, Alaba érkezése, Bale visszatérése, Sergio Ramos távozása… Megannyi pletyka, mely az utóbbi időben felröppent a Real Madrid háza táján. A klubhoz közeli források szerint valóban mozgalmas nyárra készülhetünk az érkezők és a távozók terén egyaránt.

Az információk szerint a klub hajlandó komoly költekezésbe kezdeni a nyár folyamán. Mindezt Josep Pedrerol riportjából tudhatjuk meg, aki hétfőn este írt arról, hogy a királyi gárda vezetősége a következő átigazolási időszakban megkísérli David Alaba, Kylian Mbappé és Erling Håland megszerzését is. Az eredeti tervben csak Alaba és az egyik fiatal sztár leigazolása szerepelt, állítja az általában megbízható Arancha Rodríguez Youtube-csatornáján. Most úgy tűnik, az elképzelések megváltoztak.

Jobban mondva fejlődtek, a vezetőség ugyanis úgy érzi, tekintélyt parancsoló lépésekre van szükség, ennek érdekében pedig mindent megtesznek a három nagy név megszerzéséért. A MARCA munkatársai, José Félix Diaz és Carlo Carpio megerősítették, hogy a Real Madrid egyre közelebb kerül Håland-hoz, Alaba ügyét pedig lezártnak tekinthetjük.

Most a Libertad Digitalnál dolgozó Sergio Valentin ásta bele magát a nyár rejtélyeibe, a klubhoz közeli információk alapján. Megerősítette, hogy a terv valóban mindhárom játékos leigazolása, és ezek közül ugyan Mbappé elcsábítása ígérkezik a legnehezebb feladatnak, Florentino Pérez már személyesen dolgozik az ügyön, rendszeresen kommunikálva a fiatal játékos édesapjával, ügynökeivel és a PSG tulajdonosaival. A legfrissebb hírek már arról számoltak be, hogy a francia játékos Madridban folytatná, ráadásul már hivatalosan is tájékoztatta jelenlegi klubját, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését.

Ilyen volumenű transzferek esetében felmerül az anyagiak kérdése: miből finanszírozza mindezt a habfehér együttes? A választ részben a játékoseladásokból befolyt összeg jelentheti. Álvaro Odriozola, Éder Militão és Marcelo is átadólistán szerepelnek, Nacho, Sergio Ramos és Raphaël Varane pedig maradnak a csapatnál – utóbbi három játékos jövője nagyban függ attól, hogy elfogadják-e a szerződéshosszabbítási ajánlatot. A cél a három középhátvéd megtartása, kiegészülve a tapasztalt, sokoldalú Alabával.

Isco is eladóvá vált, Dani Ceballos szintén, a két középpályás várhatóan távozik a nyár folyamán. Új igazolásokról azonban nincs hír a középpályán, leszámítva Martin Ødegaard visszatérését, aki jelenleg az Arsenalnál szerepel kölcsönben. Sergio információi szerint a támadósorban a következő kínálat állhat rendelkezésre a következő idényben: Eden Hazard, Vinícius Júnior, Rodrygo, Karim Benzema, Marco Asensio, Mbappé és Håland – habár elég valószínűtlen névsor ez külső szemlélőként. Egyes információk szerint Vinícius részese lehet az Mbappé-üzletnek, de ez egyelőre pletykaként kezelendő. Mariano Díaz, Gareth Bale és Luka Jović távozik a nyáron, a szerb támadóval különösen elégedetlen a királyi gárda.

Sergio hozzátette, Jesús Vallejónak nagy valószínűség szerint nincs jövője Madridban, Brahim Diaz és Takefusa Kubo pedig nem eladó, de továbbra is kölcsönben szerepelnek majd. Izgalmas nyárnak nézünk elébe, rengeteg távozóval és érkezővel, a Real Madrid pedig ismét az európai futball csúcsára kerülhet.

Forrás: infinitemadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK