Tuchel: Akár el is dönthettük volna a mérkőzést az első 30 percben

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid a Chelsea együttesével játszott 1-1-es döntetlent. A mérkőzést követően az angolok vezetőedzője, Thomas Tuchel osztotta meg gondolatait az újságírókkal.

A mérkőzés
„Jó első félidőt produkáltunk, előnnyel kellett volna zárnunk ezt a játékrészt. Sajnos azonban az ellenfél tizenhatosán belül hiányzott belőlünk a higgadtság és a precízió, de ettől függetlenül nagyon erősek voltunk a mérkőzés ezen szakaszában. Az egész mérkőzésen szívósan és jól védekeztünk, azonban pechünkre egy rögzített szituációt követően mégis gólt kaptunk.”

„Úgy érzem meg kellett volna nyernünk az első félidőt, megérdemeltük volna, és akár el is dönthettük volna a mérkőzést az első 30 percben, amikor nagyon jól játszottunk. A második félidőben már nagyobb szerepet vállalt a taktika és az, hogy 2 napon belül ez már a második idegenbeli meccsünk volt. Mindkét meccs nagyon fárasztó volt fizikailag és mentálisan is, ami érezhető volt néhány döntésünkön, labdavesztésünkön, és még a sebességünkön is. Jól jött volna még egy nap, de nem így alakult.”

Tuchela kép forrása: chelseafc.com (Chelsea TV)

A folytatás
„Most az a feladatunk, hogy először is élvezzük a szabadnapunkat és elfeledjük a mai eredményt. Lépésről-lépésre kell haladnunk, most a következő kihívásokra kell koncentrálnunk, majd a következő héten jön az újabb összecsapás a Real Madrid ellen. Nehéz lesz, mivel ez a Bajnokok Ligája elődöntője, ahol semmi sem vehető biztosra. Még akkor sem tehetnénk így, ha most győztünk volna. Még bármi megtörténhet. Most félidőnél járunk, a folytatásban pedig meg kell majd küzdenünk minden centiméterért és minden apró előnyért.”

A védelem
„Egy csapatként védekezünk. Még a csatároknak is megvan a feladatuk. Ma este is láthattad, hogy 11 emberrel egy egységként védekezünk.”

„A csatárok szeretnének leginkább gólt szerezni, és így döntő faktorrá válni a maguk, és persze a csapat érdeke miatt. Ez a legmagasabb szint, és néha, amikor ilyen jó harminc percet tudsz produkálni, mint a miénk, rengeteg teljes vagy fél helyzettel, mindenki azt szeretné, hogy higgadtabban és pontosabban hozzunk döntéseket, továbbá a befejezések is hatékonyabbak legyenek. Ez most nem így történt, de az a feladat, hogy ezzel tovább ne foglalkozzunk és ne bosszankodjunk rajta, illetve ne veszítsünk az önbizalmunkból emiatt.”

„A második félidőben nagyon jól védekeztünk, de fizikálisan szenvedtünk egy kicsit, mivel csak 2 nap pihenőnk volt. Ez így elég megerőltető volt és ma este ez érezhető volt a mérkőzés vége felé.”

Timo Werner
„Kihagyott egy nagy ziccert a West Ham ellen, majd ma este szintén. Ez valóban nem segít, mint ahogy az sem, ha most ezen fennakadunk és folyamatosan ezen rugózunk. Több millió ember van, akiknek nagyobb gondjaik is vannak, mint az, hogy kihagytak pár helyzetet.”

„A sportban ez a szép, holnap már senkit nem fog érdekelni. Ma szomorúak voltunk, bizonyos pillanatokban idegesek is, de ez így van rendjén. Ő is ideges, talán még csalódott is. Holnap van egy szabadnapja, azután pedig már emelt fővel kell folytatnia. Ő profi, és az egyik legjobb a posztján. Keményen dolgozik, odaáll a posztjára, és megyünk is tovább.”

„Sosem fogunk visszavenni, sosem fog elfogyni a hitünk, és úgy érzem, hogy mindenki elfogadja az ehhez hasonló szituációkat. Egy támadónak nem okoz ez nagy fejfájást. A következő meccsen már lősz egy gólt, és senki sem fog ezzel foglalkozni.”

Tuchela kép forrása: chelseafc.com (Chelsea TV)

A Real Madrid játékrendszere
„Tudtuk, hogy a legutóbbi és a Barcelona elleni mérkőzést egy 5-3-2-es felállásban fejezték be. Tudtuk, hogy az is közre játszhat a felállásukban, hogy mi milyen alakzatot használunk. Végül azt hittem maradnak a 4-3-3-nál, amit a meccseik 90-95 százalékában alkalmaznak, így erre készültünk.”

„Amikor megláttuk a kezdőjüket, volt egy gyors megbeszélésünk az öltözőben, hogy egy picit változtassunk azon, hogy kinek mit kell csinálni védekezésben, és a két támadóra, illetve a három középpályásra hogyan készüljenek. Változtatnunk kellett, hogy hol tudnánk kitámadni, de ez csak a védekezést érintette. Támadások szempontjából nem volt nagy befolyása.”

„A saját játékunkat akartuk játszani, és látni akartuk, hogy mi történik a pályán, hogy valóban nyílnak-e olyan területek, mint azt gondoltuk, és ez részben így is volt.”

„Néha előfordul, hogy alkalmazkodnod kell, de a csapat nagyon jól reagált, én pedig összességében elégedett vagyok a látottakkal. Mindent beleadtunk, és elértünk egy több mint megérdemelt 1-1-et, úgyhogy jövő héten újra megpróbálkozunk.”

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK