Zidane: Igazságos eredmény született

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a Real Madrid a Chelsea együttesével. A mérkőzést követően Zidane válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire.

Az eredmény
„Igazságos eredmény született. Tény, hogy nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani az első félidőben. Zavart okoztak a letámadással, azonban változtattunk néhány dolgon, aminek hatására jobban teljesítettünk a második játékrészben. Egy nagyon képzett és gyors csapattal találkoztunk, különösen ha a támadóikat vesszük alapul. Egy teljes mértékben igazságos eredmény született.”

„Szombaton ismét játszunk, és jó formában kell lennünk a visszavágóra, mivel a mai egy nagyon kiélezett meccs volt. Hasonlóra számíthatunk idegenben is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz, tehát nem kérdés, hogy jól kell majd gazdálkodnunk a játékosaink erejével.”

Benzema
„Karim bámulatos. Büszke vagyok rá. Egy cseppet sem lep meg az a szint, amit meccsről-meccsre hoz, de hasonlóan állok a többi játékosomhoz is. Számomra a játékosok a legfontosabbak. Az a teljesítmény, amit ma is nyújtottak, annak köszönhető, hogy hisznek abban, amit csinálunk. Itt előfordul, hogy komolyan meggyűlik a bajod az ellenféllel, mivel ez a Bajnokok Ligája elődöntője, de elégedett vagyok a csapattal, mivel még mindig versenyben vagyunk, most pedig tudjuk, hogy muszáj lesz gólokat szereznünk, és meg kell próbálnunk nyerni Londonban.”

Gólok
„Bármennyire nagy szükségünk lesz. Ez így igaz. Vagyis erre törekszünk. Nem egyszerű egy ennyire erős ellenfél ellen játszani a Bajnokok Ligája elődöntőjében, akik ráadásul alig kapnak gólt. Ha jól emlékszem a 20 mérkőzésükből 16-on nem kaptak gólt. Ez van. Összpontosítanunk kell, de jó úton haladunk, és hiszünk abban, amit csinálunk. Tudjuk, hogy nem szerezhetünk 3-4 gólt minden mérkőzésen. Meccsről meccsre egyre nehezebb lesz a gólszerzés.”

Zidane-Real-Madrid-Chelsea

„Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra. Minden mérkőzésen a győzelem a célunk. Én vagyok az edző, de a játékosokkal mi mind együtt készülünk, és hiszünk abban, amit megálmodunk. Tudjuk, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezünk, és hogy ezeket miként bontakoztathatjuk ki. Ez a célunk minden meccsen. Viszont ez nem egyszerű, ha 3 naponta kell egy erős ellenféllel játszanod. Ettől függetlenül bízunk magunkban, és magabiztosan várjuk a visszavágót. A győzelemért fogunk játszani. Tudjuk, hogy gólt kell szereznünk.”

Változtatások
„Egyértelmű volt, hogy a szünetben változtatnunk kellett, mivel az első félidő nem éppen az élvártaknak megfelelően alakult, különösen a letámadás szempontjából. A változtatások hatására feljebb és egységesebben gyakoroltunk nyomást. Sokkal jobban teljesítettünk a második félidőben. Szilárdabban védekeztünk és végül szerintem egy igazságos eredmény született. Megérdemeltük a gólunkat.”

Ramos visszatérése
„Remélem, hogy ismét velünk lehet majd, azonban még nem tudok konkrétumokat. Sergio még nem edzett a csapattal, szóval még várunk, hogy csatlakozzon a csoporthoz. Remélem, hogy minél hamarabb visszatérhet majd, a többi sérült játékossal együtt. Sergio és Lucas, akiknek bonyolultabb a sérülésük, továbbá Ferland és Fede. Szeretném, ha mind bevethetőek lennének.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK