Iker Casillas: Nem is kívánhatnék többet, minden csodálatos volt

A Real Madrid legendája Santiago Cañizaresnek mesélt egy interjú során a pályafutásáról, visszaemlékezve annak nagyszerű pillanataira.

„A gyermekeimnek fogalmuk sincs arról, hogy mit is csinált az édesapjuk, nem tudják, hogy jó kapus voltam-e vagy sem, csak azt tudják és látják, hogy az emberek időről időre megállítanak az utcán és képet akarnak készíteni velem.”

„Nagyon sok mindenre emlékszem abból, amit a futballnak köszönhetően megtapasztalhattam. Büszkeséggel tölt el, illetve nagyon különleges érzések öntenek el, ha visszagondolok, de érzek némi szomorúságot is.”

„Minden annyira gyorsan történt, hogy néha talán nem is értettem és nem tudtam értékelni azokat a pillanatokat, amiket kellett volna. Ugyanakkor nem lehetek önző és nem is kívánhatnék többet, hiszen minden csodálatos volt.”

„A szívproblémáim után elvesztem egy kicsit, de most már jól vagyok. A problémáim után először azon aggódtam, hogy a profi világ vajon hogyan fog fogadni, amikor visszatérek. A valóság az, hogy minden nagyon bonyolult volt, hat hónapon át a dolgok nagyon nehezek voltak. Ilyen helyzetekben mindig előre akarsz lépni, de nagyon nehezen éltem meg, hogy nem láttam fejlődést.”

„Az eredeti tervek szerint szerettem volna játszani még egy országban, de végülis nagyon jól éreztem magam Portugáliában. A klubnál mindenki csodálatosan bánt velem, pedig már 38 éves voltam.”

„A világbajnoki trófea nagyon nehéz, nagyon szép, amikor a magasba emeltem, az volt a pályafutásom egyik legkülönlegesebb pillanata. Két olyan pillanatot őrzök, ami minden másnál fontosabb: a világbajnokság megnyerése, valamint az a párizsi Bajnokok Ligája-döntő, pont ellened. Ha profi labdarúgó vagy, a legtöbb, amire vágyhatsz, a Bajnokok Ligája és a világbajnokság megnyerése. Emlékszem, amikor láttam Dungát 1994-ben, amint magasba emeli a világbajnoki trófeát. Arra gondoltam, hogy ez szinte lehetetlen és csak nagyon keveseknek adatik meg átélni egy ilyen pillanatot.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK