Lunin: Minden nap tanulok, a legjobbal edzem együtt

A Realmadrid TV egyik műsorában Andriy Lunin beszélt Madridba szerződéséről, fejlődéséről és csapattársáról, Thibaut Courtois-ról.

Érkezés Madridba

„Nagyon boldog voltam, hogy csatlakozhatok a csapathoz. Nem mindennapos lehetőség, hogy a világ legjobb csapatához igazolj. Játékosok ezrei szeretnének itt lenni és ez nem adatik meg mindenkinek. Ezért is voltam boldog, de egyben óvatos is. Nem volt kétségem afelől, hogy ez valami más lesz. Tudod, hogy egy olyan klubhoz fogsz kerülni, ahol világsztárok vesznek körül. Ezen nem is kellett sokat gondolkodnom, a klub neve önmagában elárul mindent.”

„Megérkezett az elnök és nagyon ideges voltam. Beszélgettünk, körbejártuk a létesítményt, majd aláírtuk a szerződésem. Nagyon ideges voltam, nem éreztem túl jól magam. Olyan bemutatásban volt részem, mint a sztároknak, az igazi topjátékosoknak. Lenyűgöző és felejthetetlen élmény volt. Készültem arra, hogy mit fogok mondani, de nem ismertem a spanyol nyelvet. A szöveget oroszul írtam, de a spanyol ábécé szerint. A fejem majd’ felrobbant, vicces és egyben fontos pillanat volt. A tiszteletemet akartam kifejezni az ország és a klub irányába.”

Andriy Lunin

A kezdetek

„Nyolc éves voltam, amikor a városunkban lévő csapattal edzettem. Minden hétvégén 100 kilométert kellett utaznom, hogy az Arsenalban játszhassak. Édesanyámmal mentünk, játszottam 90 percet majd hazautaztunk. Jelentős három év volt ez az életemben. Számára nagyon nehéz volt. Akkor ezt nem értettem, de már tudom, miért. Meg tudom érteni, mennyire nehéz volt ez számára. Áldozatokat hozott azért, hogy azt csinálhassam, amit akartam, amit szeretek. Ő egy igazi példakép. Az ő erőfeszítéseinek köszönhetem, hogy a Metalist felfigyelt rám és leigazolt.”

A tanulás útja

„Zidane elmondta, ő hogyan látja ezt a játékot, hogyan kell játszanom és mit vár el tőlem a pályán. Olyan dolgokról beszélt, amiket a kapusoktól várnak el. Azt mondta, azért vagyok itt, mert kiérdemeltem, keményen kell dolgoznom és készen kell állnom, mert bármikor szerepet kaphatok. Mindennap tanulok, a világ legjobbjával edzem együtt nap mint nap. Ha pályára kerülök, igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani. Egy mérkőzés a Real Madridban felér tízzel egy másik csapatban.”

„Remélem, sok mérkőzést játszhatok majd a klub színeiben, trófeákat nyerhetek és példa lehetek az ukrán gyermekek számára. Mindenki képes arra, hogy megvalósítsa az álmait. Büszke vagyok, ez egy történelmi pillanat az országomnak és személyesen nekem is.”

Andriy Lunin

Madrid

„Teljesen megdöbbentett a város, amíg nem tettem be a lábam Madridba, nem szerettem a nagy városokat. Olyan ember vagyok, aki szeret otthon lenni. Lenyűgöztek a hatalmas létesítmények, minden pálya és a minőségük, a játékosok és az edzők színvonalassága, a szervezettség szintje, minden.”

Courtois

„Courtois és én természetes adottságainkban nem hasonlítunk annyira. Látni az edzésmunkáját minden nap segít abban, hogy észrevegyem a hibáimat és lássam, hogyan lehetne javítani rajtuk. Minden területen fejlődnöm kell még.”

U20-as világbajnokság

„Az U20-as világbajnokság megnyerése, a világ legjobb nemzeti csapatainak legyőzése és az összecsapások a korosztály legjobbjaival pont olyan jól hangzanak, mint amilyen jó érzés volt átélni ezeket. Nem is beszélve az országunkról, az, hogy nyerhettünk egy nagyobb trófeát ezekben a nehéz időkben… A szurkolókért játszunk, nekik szeretnénk örömet okozni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK