Először Varane, majd Sergio Ramos ügyének végére kerülhet pont

A királyi gárda először Raphaël Varane, majd Sergio Ramos helyzetét szeretné rendezni. A francia játékos nyáron megfelelő ajánlat esetén távozhat is, míg a csapatkapitány esetében továbbra is a szerződéshosszabbítás okozza a gondokat.

A Real Madridnak két komoly problémája akad a középhátvédek terén – Raphaël Varane és Sergio Ramos. A körülmények különböznek, de a két szituáció eléggé összekapcsolódik ahhoz, hogy hatást gyakoroljanak egymásra. A klub számára a prioritás Varane jövőjének rendezése, majd utána kerülhet sor a csapatkapitány szerződéshosszabbítására.

A Real Madrid ajánlata hónapokig hevert Varane asztalán. Jelenlegi kontraktusa 2022 nyarán jár le, azonban úgy tűnt, nem feltétlenül célja a hosszabbítás; már 2019-ben hallani lehetett arról, hogy új kihívások keresése érdekében távozna, Zidane visszatérése azonban őt is maradásra ösztönözte. Néhány hete a játékos ügynöke ajánlatot küldött a klubnak – ebben pedig többek között szerepelt a védő fizetésének jókora megemelése is. A királyi gárda pillanatnyi politikájába azonban nem fér bele az ilyen volumenű fizetésemelés – a szerződéshosszabbítás előtt álló játékosoktól azt kéri a vezetőség, mondjanak le bérük egy részéről, így eléggé valószínűtlen, hogy a klub teljesíti Varane kérését.

Egy ideje már tudni lehet, hogy nyáron kulcsjátékosok sora távozhat Madridból, az eladások pedig pénzügyi segítséget nyújthatnak a keret megerősítésében. Ezt maga Florentino Pérez erősítette meg a közelmúltban adott interjúi során. Varane a keret egyik legértékesebb tagja, tapasztalt játékos, aki 4 alkalommal nyert Bajnokok Ligáját, a francia válogatottal világbajnok lett, a Transfermarkt pedig 70 millió euróra taksálja 28 évesen. Ilyen összegű ajánlatot a Real Madrid sem utasítana vissza figyelembe véve, hogy a játékos szerződése utolsó évébe lép és 2022-ben ingyen távozhatna.

Raphael Varane

Alaba, Nacho, Militão… és még egy védő

A klub a hírek szerint mindenben megegyezett David Alabával, aki ingyen érkezik a Bayern Münchentől és nettó 11 millió eurós fizetésre számíthat. Nacho (akinek szerződése ugyancsak 2022-ben jár le, a klub azonban biztos a hosszabbításában) és Militão (aki érkezése után megtalálta helyét a csapaton belül) mellett így marad egy szabad hely a középhátvédek tekintetében; Varane jövője továbbra is tisztázatlan, ahogy Ramos szerződéshosszabbítási-ügyére sem került még pont. Amennyiben a francia védőt nem sikerül eladni a nyár folyamán, a klub valószínűleg nem hosszabbít Ramosszal; ha Varane mégis távozik, akkor a kapitány maradására is nagyobb esély kínálkozik.

Ramos helyzetében a kérdések nem gazdasági jellegűek. A játékosnak – aki az idény kezdete óta sérülésekkel küzd – 10%-os fizetéscsökkentésbe kellene belemennie, miközben kétéves szerződést szeretne kiharcolni magának. A klub a 35 éves védő kapcsán úgy érzi, hogy évről-évre kellene folytatni a tárgyalásokat, és ez jelenti pillanatnyilag a legnagyobb akadályt. Varane átigazolási ügye segíthet feloldani az ellentéteket, így Ramos és Florentino Pérez egyezségre juthat.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK