Florentino Pérez: A labdarúgásnak szüksége van rám

Florentino Pérez egy rádióműsor meghívásának eleget téve válaszolt a Real Madridot jelenleg érintő legnagyobb és egyben legkényesebb kérdésekre.

„Ismerem Zidane-t, nem lepett meg a távozása. Nagyon kemény év áll mögöttünk, egy egész délutánon keresztül harcoltam azért, hogy maradjon. A levelét nem olvastam, esküszöm az unokám életére. Biztos vagyok benne viszont, hogy azt a levelet nem ő írta. Azért távozott, mert elfáradt. Elfáradt, de nem miattam, hanem a média, valamint az újságírók miatt. Minden jót kívánok neki. Zizou a Real Madrid legendája, minden tiszteletünk az övé. Az az álma, hogy Franciaország szövetségi kapitánya lehessen, és biztos vagyok benne, hogy el is fogja ezt érni.” 

„Ramost fiamként szeretem, én hoztam ide 2005-ben. Nagyon mélyen elismerem az érdemeit, a klub egyik legendája. Azt akartuk, hogy maradjon velünk, ajánlottunk neki egy új szerződést, aminek volt egy határideje, de addig nem fogadta el. A gondolatai más dolgokon jártak, az élet pedig ment tovább. Ez az otthona, biztos vagyok benne, hogy egy új szerepkörben visszatér majd hozzánk.”

„A búcsúztatása közben nehéz pillanatokat éltem át. Azért nem tartottam vele a sajtótájékoztatón, mert korábban egyik játékos esetében sem tettem ezt meg. Csodálom őt, nem is fogok semmilyen civakodásról vagy konfliktusról beszélni. A Real Madrid legendája, a szurkolók szemében is ez a kép marad majd meg. Elégedett lennék, ha egy olyan klubba tudna igazolni, amely megadja számára azt, amit mi nem tudtunk neki felajánlani.”

„Ami Casillast illeti, ő nem úgy távozott, ahogy kellett volna. Felhívtam egy éjszaka, felajánlottam számára egy búcsúztatást. Ami történt, megtörtént. Talán az idegesség miatt döntött így, vagy azért, mert nem érezte a legjobban magát egy nappal a távozása előtt. Mindenki úgy emlékszik rá, mint egy legendára, aki egyike a legnagyobbaknak. Gyerekes dolog, ami történt, de megértette, hogy az itt lévő emberek megfelelő módon kell hogy búcsúzzanak.” 

„Azt szeretném, ha a Real Madrid elnökeként ítélnének meg engem. A futballnak szüksége van rám. Az UEFA-nak azzal kéne foglalkoznia, hogy egy látványosabb, vonzóbb versenysorozatot hozzon létre. A labdarúgás haldoklik, nem kelti fel a fiatalok érdeklődését, a nézettség csökken, és ha nem teszünk semmit, akkor a helyzet nagyon nehézzé válik.”

„A labdarúgás tényleg haldoklik, aki ezt nem látja, az egyszerűen vak. A Real Madrid két rendkívül nehéz esztendőn van túl. Az elmúlt évben 900 millió euró nyereségre lett volna szükségünk, de csak 600-at sikerült elérnünk. A játékosok előzékenysége lehetővé tette, hogy ezeket az éveket elfogadhatóan fejezzük be. A klubok 8 milliárd eurót veszítettek.”

„Az új Bernabéu elkészítése egy nagyszerű projekt, már alig várom, hogy az emberek láthassák. A tervek szerint a következő év végére készül el teljesen.” 

„A Real Madrid szurkolói a legjobb játékosokat szeretnék itt látni, de a legjobbak sokszor már 18 éves korukban itt vannak. Tudom, hogy mit akarnak a szurkolóink. Ismerik a szabályaimat a legjobb, valamint a fiatal játékosok alkotta egységet illetően. Nem akarok olyanokról beszélni, akik nincsenek itt. Minden egyeztetés és igazolás az Európa-bajnokság után történik majd. Az emberek bíznak bennem, Mbappé pedig egy nagyszerű játékos.”

„Gareth Bale Európa egyik legjobb játékosa. Emlékszem a kijevi góljára, arra a lisszaboni fejesre, és a Barcelona elleni nagy futására is…”

„Hallottam a híreket, melyek szerint Varane távozni szeretne, de nem tudok semmi ilyesmiről. Jelenleg az Európa-bajnokságon van, a szerződésének meghosszabbításával csak azt követően foglalkozik majd. Nem beszéltem még vele, nem tudom, hogy mik a céljai. Ha távozni szeretne, akkor azt fogja majd mondani, ha pedig itt akar maradni, akkor ezt közli velünk. Jelenleg a Real Madrid játékosa, még van egy év a szerződéséből. Nem hiszem, hogy kaptunk volna bármilyen ajánlatot érte.”

„Marcelo szerződéséből szintén egy év van még hátra és ő lesz a Real Madrid kapitánya. Nagyon régóta itt van már. Rendkívül nehéz még egy olyan balhátvédet találni, mint ő. Robero Carlosszal karöltve minden idők legjobb balhátvédei.”

„Nagyon örülünk Carlo Ancelotti érkezésének, Antonio Pintusszal együtt egy új korszakot nyithatnak majd. Már a legelső pillanatban gondoltunk rá, hittünk benne, hogy jó megoldás lehet, és itt is van. Nem beszéltünk Pochettinóval, Allegrival és Contéval sem.”

„Most egy tapasztalt edzőre volt szükségünk, Raúl pedig még bővítheti tapasztalait a Catilla élén évről évre. Minden megvan benne, ami szükséges ahhoz, hogy egy nap az első csapat edzője legyen.”
 

Forrás: MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK