Luka Modrić a nagyöregek nyomában

A horvát középpályás a Real Madrid legidősebb mezőnyjátékosává válhat, aki az elmúlt 20 év során magára húzta a habfehér mezt.

A májusban bejelentett szerződéshosszabbításával eldőlt, hogy a szeptember 9-én immár 36. életévét betöltő Luka Modrić a következő idényt is a Real Madriddal fogja megkezdeni. 

A horvát veterán Carlo Ancelotti irányítása alatt nőtte ki magát, azzá a játékossá, aki az elmúlt időszakban hétről-hétre bizonyította, hogy a kor csupán csak egy szám. Ennek értelmében jó a kapcsolat Modrić és az olasz edző között, tehát nem lenne meglepő, ha Ancelotti a következő szezonban is kezdőként számítana Lukitára, a kérdéses jövőjű Ødegaard és a lábadozó Ceballos előtt.

A Real Madrid 10-esének versenyszelleme pedig vélhetően a következő szezonra sem fog alább hagyni és klub szinten tovább szeretné majd növelni a 391 mérkőzésen, 28 gól mellett elért 16 trófeájának számát, válogatott téren pedig ismét szeretné kijuttatni Horvátországot a világbajnokságra.

Modrić-real-madrid-2021

Modrić újabb elismerés kapujába lépett, miután Jerzy Dudek óta senkinek sem sikerült hasonló korban szerephez jutnia a királyiak csapatában. Dudek pontosan egy évtizede az utolsó szezonjában lépett pályára 2 mérkőzésen, utóbbin 38 évesen és 59 naposan. 

Ha a legutóbbi mezőnyjátékost keressük, akkor még távolabb kell visszamenni az időben, egészen 20 évvel ezelőttig, amikor Manolo Sanchís 36 évesen és 25 naposan lépett pályára habfehérben. A Real Madrid történelmének egyik leghűségesebb játékosa elismerésre méltó 710 mérkőzést halmozott fel a csapat tagjaként, azonban az utolsó szezonjában már csak kiegészítő szerep és 9 mérkőzés jutott neki, mielőtt 2001. június 17-én az utolsó mérkőzésén is felharsant a hármas sípszó.

Legutóbb az 1975/76-os idényben fordult elő, hogy valaki ebben a korban Modrićéhoz hasonló szerephez jusson a keretben. Ekkor Amancio Amaro lépett pályára május 16-án az Atlético Madrid ellen 36 évesen és 213 naposan, a szezont pedig végül 28 pályára lépéssel fejezte be, egytől-egyig kezdőként.

A klub történelmének legidősebb, tétmérkőzésen pályára lépő játékosa pedig nem más, mint Puskás Ferenc, aki 1966. május 8-án 39 évesen és 36 naposan képviselte a királyi gárdát.

real-madrid-legidősebb-pályára-lépés

Modrić a maga 391 szereplésével e tekintetben már csak 5 mérkőzéssel van lemaradva Alfredo Di Stéfanotól, továbbá nála már csak Karim Benzema (559) és Marcelo (528) tudhat magáénak több pályára lépést légiósként.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK