Ancelotti: Ez egy különleges nap lesz, amit győzelemmel kell szebbé tennünk

A Real Madrid vasárnap este kilenc órakor a Celta Vigo csapatát fogadja a spanyol bajnokság 4. fordulójában. Másfél év után ismét a Santiago Bernabéuban léphet pályára a királyi gárda, többek között erről is beszélt Carlo Ancelotti a mérkőzést megelőzően.

„Ez egy különleges nap lesz minden madridista számára és számunkra is, hiszen visszatérhetünk a stadionunkba, ez pedig mindig a csapat segítségére van. Ezt a napot jó játékkal és a három pont megszerzésével akarjuk emlékezetessé tenni. Ez a célunk. Jól akarunk játszani, megmutatni, mit tudunk, a legfontosabb pedig a három pont megszerzése lesz.”

„A Real Madridnál a szurkolók elvárásai egyszerűek és egyértelműek: olyan játékosokat akarnak látni, akik küzdenek, motiváltak és mindent beleadnak a pályán. Ha a játékosok mindent megtesznek, nyugodtan pihenhetnek. Az egész keret tisztában van azzal, mit is várnak tőlünk a szurkolók.”

Camavinga esetleges debütálása

„Camavinga erősen tért vissza. A nemzeti csapatban játszott, motivált és izgatott, hogy itt lehet. Jól jött ő a keretnek, minőségi erősítés számunkra. Természetesen holnap is bevethető lesz.

Marcelo visszatérése

„Jól van, az edzéseken is jól teljesített. Felépült a sérüléséből, ahogyan Mendy is. Miguel is bevethető, így azon a poszton igazi versenyhelyzet alakult ki. Modrić és Nacho is pályára léphet holnap. A keret jó formában van, nagyon jó opcióink vannak és nagyszerű dolgokra hivatott ez a társaság.”

A munkája

„Több tapasztalattal érkeztem, mint amennyivel legutóbb távoztam. A 2015-ös távozásom óta jártam a Bayern Münchennél, a Napolinál és az Evertonnál is. Sokkal tapasztaltabb vagyok és izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Nem szabad visszatekintenem a múltra azonban, mert csak úgy fejlődhetek, ha a jövőre koncentrálok, mert a futball folyamatosan változik és mindig van mit tanulni.”

A dél-amerikai válogatott játékosok helyzete

„Tegnap nem edzettek sokat és még a mai alkalmat is meg kell várnom, mielőtt döntést hozok. Nem gondolom, hogy probléma lenne a játszatásukkal holnap. Ha bármelyikük fáradtnak érzi magát, az tenne a legjobbat, ha nem játszanának, de úgy tűnik, kipihenték az utazást.”

„A LaLiga számára fontos, hogy az elmaradt meccsek pótlásra kerüljenek, mert így is gond van a menetrend kialakításával, amit a FIFA-nak és az UEFA-nak kell megoldania. A naptár nagyon zsúfolt és remélhetőleg tudnak segíteni ezen. Szerintem jó dolog az, hogy a liga dolgozik az ügyön és döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy megőrizzük a játékosok egészségét. Néha az a megoldás, ha nincsenek meccsek, mert a játékosoknak így is túl sok alkalommal kell pályára lépniük, ezt pedig minél hamarabb orvosolni kell.”

A középpálya

„Nagy a verseny a helyekért, mert rengeteg első osztályú játékos közül választhatok. A világ legjobbjairól beszélünk, ezt pedig nem csak én állítom. Casemiro, Kroos, Modrić, Valverde, aki nagyon fiatal, de kiemelkedően tehetséges… És ott van Isco, Camavinga és Ceballos is, aki most tért vissza hozzánk. Teljes a keret és türelmesnek kell lenniük, mert egyszerre nem játszhat mindenki. A türelem most nagyon fontos. Létfontosságú az is, hogy elfogadják a döntéseimet, mert nagyon intenzív most a verseny.”

Kroos rehabilitációja

„Folyamatosan fejlődik és kulcsfontosságú, hogy nem siettetjük a visszatérését. A legjobb az lenne számára, ha minél hamarabb visszatérhetne, és szerintem a közeljövőben ismét pályára léphet anélkül, hogy elhamarkodott döntéseket hoznánk.”

Hazard

„Jól érzi magát. A belga válogatottban is játszott és ott is jól érezte magát. Kezdi visszanyerni azt a formáját, amit egykor mindannyian láthattunk tőle. Boldog és izgatott vagyok vele kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy rövidesen a legjobb formáját mutatja majd.”

Bale visszatérése a Bernabéuba

„Erősen kezdte a szezont, remekül edzett, de még nincs csúcsformában. Fejlődnie kell. Holnap is bevethető lesz, azonban a fizikai állapotán múlik, hogy játszik-e vagy sem. Mindenkire figyelnem kell, aki a válogatott szünet alatt is meccseket játszott.”

Mariano

„Az átigazolási időszak végén szeretett volna távozni, de nem találtunk megoldást. Nem talált magának csapatot és most itt van minden akaratával, motivációjával és küzdeni akarásával, mert csak így lehet bekerülni ebbe a csapatba. Ugyanolyan esélyei vannak, mint a többieknek, a kulcs pedig az elkötelezettsége, motivációja és az akaratereje lesz.”

Az átigazolási időszak vége

„Mbappé egy nagyszerű játékos, aki végül a PSG-nél maradt. A legjobbakat kívánjuk neki, de mi csak a saját keretünkre koncentrálunk.”

Ceferin nyilatkozata

„Elég furcsának tartom, hogy a szervezet feje inkompetensnek nevezi egy 13-szoros BL-győztes klub elnökét. Mi a helyzet akkor a többiekkel…?”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK