Ancelotti: A csapat fizikálisan felkészült, készen állunk egy nehéz mérkőzésre

Vasárnap este kilenc órakor a Real Madrid a Valencia vendégeként lép pályára a spanyol bajnokság ötödik fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti többek között Hazard-ról, Camavingáról és Bale-ről is szót ejtett szokásos sajtótájékoztatóján.

A mérkőzés

„Erőnléti szempontból a csapat regenerálódik a legutóbbi mérkőzés óta. Nem áll mindenki készen még, de holnapra szerintem a teljes keret rendben lesz. A Valencia ellen komoly összecsapás vár ránk, igazán jó focit játszanak. Jó formában vannak és duzzadnak az önbizalomtól. Nagy erőfeszítéseket kell majd tennünk a győzelem érdekében, erre kell készülnünk.”

„Természetesen aggaszt, hogy a Valencia jól játszik, nagy intenzitással. Semmi más nem érdekel most. Jól fel kell készülnünk, mert egy topformában lévő csapat ellen lépünk pályára.”

Hazard

„Hazard azért nem játszott legutóbb, mert gond volt a térdével, és tegnap sem érezte még olyan jól magát. Edzett, és ma is edzeni fog. Meglátjuk, hogy alakul a helyzete. Erőnléti szempontból sokat fejlődött és vigyáznunk kell vele, mert az elmúlt időszakban több sérülése is volt. Még nincs azon az erőnléti szinten, amit elvárunk, de keményen dolgozik és biztosak vagyunk benne, hogy a közeljövőben már csúcsformában láthatjuk.”

Bale

„Még mindig nem tudjuk, mennyit kell kihagynia pontosan. Elég komoly sérülés, de nehéz megmondani, mennyi ideig tart a rehabilitációja. Nagy kár érte, mert jól teljesített itt is és a válogatottban is. Várnunk kell. Néha a játékosok a túlzott meccsterhelés miatt szednek össze különböző sérüléseket.”

Négy mérkőzés tíz nap alatt

„Fizikailag a csapat rendben van. A statisztikák azt mutatják, hogy az első félidőben jól teljesítünk. A második játékrészben mutatott teljesítményünkön még sokat kell dolgoznunk. A csapat jó formában van, és azoknak is készen kell állniuk a játékra, akik eddig nem jutottak lehetőséghez.”

Camavinga beilleszkedése

„Meglepett. Mind ismerjük a fizikai és technikai adottságait. A pályán a karakterét, személyiségét is megismerhettük, amire eddig nem volt sok lehetőségünk. Erős jellem. Nem hagyja, hogy a pályán történtek befolyásolják, mindig bízik a saját képességeiben.”

Rotáció

„Fontos, hogy beszélj és kommunikálj a játékosokkal, mikor meghozol bizonyos döntéseket. Néha elküldesz egy játékost melegíteni 35 percen át, majd mégsem küldöd be, ezért fontos, hogy egyértelmű légy velük, mert nem tudhatod, mi történik a mérkőzés későbbi szakaszában, hogyan változik a játék. Türelmesnek kell lenni a döntéseimmel kapcsolatban, mert a csapat érdekében hozom őket, nem a saját előrehaladásom okán.”

Carlo Ancelotti

Rodrygo

„Egy komplett támadóról beszélünk. Nagyon gyors, nagyszerű képességei vannak. A kapu előtt nagyon higgadt és bárhol tud játszani a támadóharmadban. Még mindig nagyon fiatal, de ő a Real Madrid jelenje és jövője.”

Potenciális igazolások a következő idényre

„Az elnök, José Ángel Sánchez és én nem beszélünk most az igazolásokról, csak a csapatról és az idei célokról.”

Vini Jr.

„Ugyanazon a szinten játszik, mint az érkezésem előtti időben. Nagyszerűen teljesít egy az egy elleni szituációkban. Remekül kezdte az idényt, gólokat szerzett, ez pedig kifejezetten fontos. Én sem vagyok azonban varázsló, csak egy edző, megpróbálom minden játékosnak megadni az önbizalmat, ami szükséges ahhoz, hogy kiteljesedjenek a pályán.”

„Sok olyan tulajdonság van, ami segít előrébb repíteni a csapatot: személyiség, karakter, karizma, vagy minőség. Vini a hátán vitte a csapatot a Levante ellen, két gólt szerzett 35 perc alatt, így hozzájárult ahhoz, hogy elkerüljük a vereséget. Egy fiatal játékos, aki képes arra, hogy vezér legyen. Erre azonban később is képes lesz, akkor már tapasztalattal felvértezve.”

Casemiro és az esetleges helyettes

„Nem könnyű feladat megtalálni ugyanazokat a képességeket másokban. Nincs még egy játékos a keretben, aki rendelkezne az ő erősségeivel. Más játékosaink vannak, más képességekkel. Remélem, minden meccsen szerepelhet majd. Ha nem, akkor változtatnom kell a terven és a stratégián a csapat érdekében. A két védekező középpályás alkalmazása jelentheti a megoldást ebben az esetben.”

Sűrű menetrend

„A rotáció most létfontosságú. Fontos a folyamatos rotáció, mert a játékosok elfáradnak és mindenkire figyelnünk kell. Mondhatni kötelező. Nem lesznek annyira masszív változtatások, de néha kicsit változtatnod kell az összeállításon.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK