A Camavinga faktor

A Real Madrid nyárvégi igazolása nem játszott ugyan sokat eddig, ám mindig sikerült döntő befolyással lennie a mérkőzésre, amikor pályára küldte őt olasz mestere.

Eduardo Camavinga nagyszerűen beilleszkedett a Real Madrid csapatába és egyelőre igen nagy léptekkel halad előre újdonsült klubjánál. A francia középpályás három mérkőzésen kapott lehetőséget 10 nap leforgása alatt, és igen hamar elrabolta a Real Madrid drukkereinek szívét. Anélkül, hogy a kezdőcsapatban kapott volna helyet, eddig mindhárom meccsén sikerült megteremtenie a különbséget.

A Mestallában a Real Madrid csak szenvedett. Carlo Ancelotti 1-0-s hazai vezetésnél döntött úgy, hogy pályára küldi francia középpályását Luka Modrić helyén, a meccs egy olyan időszakában, amikor a horvát játékán már jócskán jelentkeztek a fáradtság jelei. Modrićot helyettesíteni, pótolni sosem egyszerű feladat, de Camavinga sikerrel vette ezt az akadályt.

Sokat volt játékban, segített a védekezésben, és gyakorlatilag nagyítóval kellett keresni a hibáit. Nem adott gólpasszt és gólt sem rúgott, ám jelenlétével új energiát hozott a középpályára, megteremtve annak lehetőségét, hogy a Real Madrid egyre több és több problémát okozzon a Valenciának. Ancelotti csapata végül drámai végjátékban megnyerte a mérkőzést, Camavingával a pályán.

Ami Camavingát illeti, a debütálásakor gólt szerzett a Celta ellen, azt követően kiosztott egy gólpasszt Milánóban, a Bajnokok Ligája első fordulójában, most pedig megváltoztatta a mérkőzés képét anélkül, hogy közvetlenül érintett lett volna bármelyik találatban.

A francia középpályás eddig 57 percet töltött a pályán, de ezen idő alatt a csapat öt gólt szerzett és egyet sem kapott. A Celta ellen 3-2-es állásnál érkezett a pályára, a meccs pedig végül 5-2-re végződött. Az Inter ellen a győztes találat előtt küldte be őt a stáb, a Valenciában történteket pedig már ismerjük.

Már csak egy kérdés maradt: vajon felkészült arra, hogy kezdő legyen a Mallorca ellen?

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK