Unai Emery: A győzelmet nem csak ki kell érdemelnünk, hanem meg is kell szereznünk

A Villarreal mestere a Real Madrid elleni mérkőzés után.

„Az igazat megvallva több dologgal is elégedettek lehetünk, különösen a játékfelfogásunk fejlődésével és a csapat hozzáállásával, amivel semlegesítettünk egy Real Madrid szintű riválist. Jól reagáltunk a kontráikra, megakadályoztuk, hogy náluk lehessen a labda, így ellehetetlenítve, hogy egy-egy gyors húzással Benzema helyzetbe kerülhessen, továbbá a szélen kialakult párharcokat is jól oldottuk meg Viníciussal, valamint Asensioval szemben.”

„Összegezve úgy vélem, hogy jó teljesítményt nyújtott a csapat. Megmutattuk a csapatban rejlő lehetőségeket és látható volt a pályán a játékosaink által képviselt tehetség. Gólhelyzeteket alakítottunk ki, amelyeket azonban nem sikerült értékesítenünk, így be kell érnünk a döntetlennel.”

unai-emery-real-madrid-villarreal
a kép forrása: Youtube (screenshot ) [Villarreal CF]

„A tanulság az, hogy a győzelmet nem csak ki kell érdemelnünk, hanem meg is kell szereznünk. Ez most nem sikerült, azonban a csapat 90 percen keresztül küzdött, amivel elégedett vagyok.”

„A döntetlenekkel nem fogunk előrébb jutni. Szeretnénk nemzetközi porondon szerepelni, amihez kiegyensúlyozottabb játékra lesz szükségünk. Folytatnunk kell azon az úton, amelyen elindultunk, és magabiztos győzelmeket kell elérnünk.”

„Ez a találkozó adhat számunkra egy löketet, mivel ismét megmutattuk, hogy képesek vagyunk arra, hogy a világ legjobb csapatainak egyenrangú ellenfelei legyünk. Ettől függetlenül még van hova fejlődnünk. Egy olyan mérkőzésen, amelyre ilyen pontosan felkészültünk, muszáj gólhelyzeteket kialakítanunk, majd azokat értékesítenünk a győzelem érdekében.”

Forrás: villarrealcf.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK